Din sadece din değildir

Din sadece din değildir

Vatan müdafaası değerlerin müdafaasıdır.Bir ülkeyi savunmak istiyorsanız, önce o ülkeye ait değerleri müdafaa edeceksiniz.

Değerler, bizim eşya ve hadiseye, yaşadığımız toprağa manto gibi giydirdiğimiz,yüklediğimiz anlamlardır.Toprak parçası bizim ona giydirdiğimiz değerle vatan olur,bez parçası ona verdiğimiz anlamla bayrak olur.ölünün şehit olması da böyledir.

Siz toplumu bu değerlerden soyarsanız, bütün bu anlamlar ortadan kalkar, geriye savunulması gereksiz ayrıntılar kalır.

Onun için İslam’ı ret etmek, sadece bir dini ret etmek değil, onun etrafında yeşermiş, neşv-ü nema bulmuş büyük bir kültürü de ret etmektir.Bütün büyük medeniyetler bir dinin etrafında dal budak salarak büyümüşlerdir.Bugün batı toplumu ne kadar Hıristiyanlıktan uzaklaşırsa uzaklaşsın, batı kültürü Hıristiyan kültürüdür.Keza,Türk kültürünün katalizörü,mayalayıcısı, belirleyicisi de İslam’dır.

Yaşadığımız toplumda değer olarak ne varsa hepsi bize,İslam’ın hediyesidir.Şehit, gazi, vatan, bayrak, ırz, namus, akınıza ne gelirse hepsinde İslam vardır.

Son yıllarda şiddetlenen İslam düşmanlığına biraz da bu yönden bakmak lazım.Bir ülkeyi çiğnemek, işgal etmek için önce o ülkedeki değerleri yok edeceksiniz.çünkü değerler bizim bu toprakta tutunmamıza, direnmemize yarayan bariyerlerdir.İnsanlar vatan diyerek ölürler, ya şehit ya gazi diyerek ölüme koşarlar,ırz namus diyerek dövüşürler.Bunlar gidince geriye savaşmak için, dövüşmek için hiçbir sebep kalmaz.

Bu bakımdan irtica ile mücadele adı altında başlatılan kampanya asla irtica ile mücadele kampanyası değildir. Bu bir milletin bu topraklarda tutunmasına, direnmesine vesile olan tüm tutamakları, dayanakları ortadan kaldırma kampanyasıdır. Bu, bir milleti, elsiz, kolsuz, savunmasız bırakma kampanyasıdır.

Büyük Ortadoğu projesinin temel hedeflerinden birinin, İslami örgütleri terörle özdeşleştirip, onlarla mücadele etmeyi gayeleştirmesi boşuna değildir.Toplum ne kadar İslam’dan arındırılır, ne kadar değerlerinden uzaklaştırılırsa direnci o kadar kolay kırılır. Birileri bizim bu toprağa vatan dememizden rahatsız oluyor, Vatan için ölmeyi şehitlik olarak görmemizden rahatsızlık duyuyor;Bayrağımızı, ezanımızı,Camimizi, minaremizi canımızdan aziz görmemizden rahatsızlık duyuyorsa bunun içindir.

Bu kirli oyunu gelmeyelim.

Kendi ellerimizle kendi değerlerimizi budarsak bu toprakta kolay, kolay tutunamayız.

Unutmayın din sadece din değildir. Aynı zamanda bir müdafaa aracıdır.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi