AZMİN ZAFERİ..

AZMİN ZAFERİ..

Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok değerli okuyucularım.. Kişi, şayet azimli olursa başaramayacağı hiç bir iş de yok..
Bu sözlere uygun bir misal İstanbul'un şirin ilçesi Esenler'den..
Osman Bölükbaşı..
Doğma büyüme İstanbullu ve de Galatasaray sevdalısı..
Çocukluk yaşlarında taçsız kral Metin Oktay'ın unutulmaz kafa golleririni seyrede seyrede Galatasaraylı olmuş.. Osman bey ayni zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önemli kuruluşlarından biri olan Spor A.Ş. ye Genel Müdür olarak 7 yıl başarılı hizmetler vermiş olan Ayhan Bölükbaşı'nın da ağabeyi..
Şu an ise Esenler'in en eski otomobil tamircilerinden.. Firması oldukça namlı bir işletme; Bölükbaşı Otomotiv..
Çeşitli sebepler yüzünden okuyamamış ve ilkokul mezunu olarak hayata atılmış Osman Bölükbaşı!... Ancak okuyamamanın sıkıntısını ve üzüntüsünü de daima hissetmiş.. Daha sonra kendisine plan ve program yapan 0sman Bey dışarıdan okuyarak önce ortaokulu ardından da liseyi bitirmiş.. 0sman Beyin hızını lise mezunu olmak da kesmemiş..
Evet bu şekilde 2009 yılına kadar gelmiş Bölükbaşı.. Ve sonunda amacına ulaşmış.. Bu yıl girdiği ÖSS sınavından yeterli puanı alarak Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek 0kulu Pazarlama Bölümü'nü kazanmış...
Geçenlerde bir sohbet esnasında beraberdik ve anlattıkları oldukça hoşuma gitti.. 0 yüzden sizlerle paylaşmak istedim..
“Üniversiteye kaydolacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum” diyor ve şöyle devam ediyor..
“Kişi yeter ki istesin.. Elinden bir şey kurtulamaz.. Sebat etsin yeter ki.. Bir de başaracağına inansın.. Zira inanmak başarmanın yarısıdır.. Ben, çeşitli sebeplerden dolayı okuyamadım.. Bu benim içimde adeta kanayan yaraydı.. 0kuyanları, üniversite talebelerini gördükçe sanki içim eriyordu.. Ben niçin okumadım, diye kendimi yıllarca sorguladım.. Bir taraftan da ekmek mücadelem devam ediyordu.. Çok kitap okuyordum.. Kendi kendimi geliştirdim.. 0kuma azmim, arzum ve heyecanım da gün geçtikçe artıyordu.. Önce ortaokulu dışarıdan bitirdim.. Ardından da liseyi bitirdim.. Kafama koymuştum, üniversite kapılarını da zorlayacaktım.. Nitekim öyle de oldu.. 50 yaşından sonra çocuklarım yaşındaki gençlerle birlikte sınavlara girdim ve başardım.. Şimdi üniversiteye kaydımı yaptıracağım ve hem okuyup hem de işime devam edeceğim.. Kimbilir, ilk üniversite deneyimimden sonra belki de Allah ikinci üniversiteyi de nasip eder..”
Ne diyelim?.. Allah kalbine göre versin!..
Hem Osman Beye, hem de gönlü okuma aşkıyla dolu olan tüm insanlara!..
Okuma aşkıyla dolu olan bu ihtiyar delikanlıya başarılar diliyorum..
¥¥¥
UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Trabzonspor ve Sivasspor aynı kaderi paylaştı...
Sivas geçen sezon UEFA şampiyonu olan Shakhtar Donetsk’e evinde 3-0 yenildi ve tur şansını kaybetti. Kimse kendini aldatmasın, zira işi artık mucizelere kaldı.
Trabzonspor ise dökülmeye devam ediyor... Ligde Diyarbakırspor’a Avni Aker’de 2-1 kaybeden Bordo-Mavili ekibe bir darbe de Fransız Toulouse vurdu..
3-1’lik mağlubiyet bana göre Trabzonspor’u kupaya veda ettiren bir netice.. Elbette bunun rövanşı da var.. Ancak Trabzon Ali Kemal’lerin, Necmi’lerin, Necati’lerin, Şenol’ların Trabzon’u değil ki..
¥¥¥
Bereket versin Fenerbahçe ve Galatasaray var da Avrupa’da yüzümüz gülüyor..
Fener, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında İsviçre’nin Sion takımını deplasmanda 2-0’la devirdi.
Galatasaray ise UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Ali Sami Yen’de Estonya’nın Tallinn’ini 5 golle postaladı..
Ellerine, ayaklarına sağlık..
Başka da diyeceğimiz bir şey yok..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi