Patinaja devam..

Patinaja devam..

Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş puan dağıtmaya devam ediyor..
Önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor önünde alınan beraberlik ve kaybedilen iki puan!.. Ardından sessiz maçta Antalyaspor önünde yakalanan zar zor bir galibiyet ve geçtiğimiz hafta da Ankara’da Gençlerbirliği önünde kaybolan 2 puan.. Ve bu şekilde 4. haftaya çıktı Karakartal..
Rakip Gaziantepspor..
Üstelik en vurucu silahlarından olan Rodrigo Barbosa Tabata’yı da kaybetmiş bir Antepspor!.. Biliyorsunuz maçtan saatler önce Beşiktaş yönetimi Brezilyalı Tabata’yı aldığını kamuoyuna duyurmuştu..
Hülâsa, Beşiktaş yeni transferleriyle ve bu sezonun ilk seyircili maçında taraftarlarıyla buluştu..
Netice; yine hüsran!..
0-0 beraberlik..
Nihat ve Ekrem’den çıkan ve direklere takılan iki şut.. Biraz da Serdar Özkan’ın bindirmeleri.. Hepsi o..
Antep’in defans göbeğinde iki 1.90’lık kule var.. Kamerunlu Deumi ve Brezilyalı Julio Cesar.. İkisi de havadan kuş uçurtmadılar.. Mustafa Denizli’de Nihat ve Holosko’yla bu devlerin arasından top alacağım diye uğraşsın dursun!..
Üstüne üstlük, takımın dinamosu olarak sahada basmadık yer bırakmayan Alman panzeri Ernst’i oyundan almaz mı Denizli?..
Değiştirdiği futbolcu da Uğur İnceman!..
Takıma, hızın, heyecanın, ateşlemenin, en lazım olduğu bir zamanda Denizli’nin yaptığı yanlışa bakın!..
Aslında Beşiktaş geçen yıl da iyi değildi ancak şampiyonluk makyajı çok şeyi örttü.. Kötünün iyisi olarak şampiyonluğu yakalayınca kralın çıplak olduğunu kimse söylemedi.. Dün akşam izlediğim Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde ne kadar şansı olabilir ki?.. Dilerim bütün maçlarını kazanır, ama bu temenniye, buna kaç kişi inanır?..
Sırası gelmişken sorayım; sahi Gökhan Zan niye satıldı?..
Yerine büyük sükselerle monte edilen Matteo Ferrari, Gökhan’dan çok mu üstün topçu?..
İsmail Köybaşı’yı biz de istikbal vaad eden gençlerden görüyoruz ama maliyetini duyduğumda dudağım uçukladı..
Gaziantepspor yönetimi tam tüccar!..
Yakalamışlar Beşiktaş’ı, çekiyorlar fiyatı..
Şimdi de Tabata!.. Kulübüyle birlikte Beşiktaş’a maliyeti 8,5 milyon Euro!.. Peki Tabata’yı bu fiyatlara satabilecek mi Beşiktaş yönetimi?.. Tabata Türkiye’de iyi görünebilir.. Avrupa’nın A kalite takımlarıyla boy ölçüşebilecek kapasitesi var mı?..
Bir şey daha söyleyeyim; futbol coğrafyasında kimin ne olduğu belli.. Kimse meçhul değil.. Herkes karşısındakinin pasaportunu koynunda okuyor.. Yarın öbürgün işler kötü gidip satılmak istendiğinde kim alır Tabata’yı?.. Alan çıkar elbette, bütün mesele maliyetinin üzerinde satılabilir mi?.. Zarar etmeden!.. Zira iyi futbolcuları kapanlar belli.. İspanya, İngiltere, Almanya, biraz da Fransa..
Ancak bunlara satarsan alışverişten kârlı çıkabilirsin..
Neyse, inşallah Tabata başarılı olur da biz de mahçup oluruz..
Netice-i kelâm; Denizli’nin yanlış adam ve oyun planı tercihleriyle Gaziantep maçı da güme gitti..
Bereket, Gaziantepspor’un ileri ucunda topları ezen Beto’yla De Souza ikilisi vardı.. Daha uyanık forvetleri olsaydı Gaziantep’in, Beşiktaş tek puan bile alamayabilirdi..

TAZİYE: Ülkemizin önde gelen psikiyatri hocalarından çok kıymetli dostum Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın eşinin vefatını büyük bir teessürle öğrendim..
Merhume Nermin Tarhan Hanımefendi’ye Allah’tan rahmet, başta Nevzat Tarhan olmak üzere kederli ailesine sabr-ı cemil niyaz ederim..

TEBRİK: MÜSİAD Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Abdullah Tuğlu kardeşimin ve eşi Emine Tuğlu Hanımefendi’nin kız çocukları olduğunu memnuniyetle öğrendim..
Nur ismi verilen yavrunun, hayırlı bir evlat olmasını diliyor, Tuğlu ailesini tebrik ediyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi