BİTTİ GİBİ...

BİTTİ GİBİ...

Milli Takım işi halledemedi..
2010 Dünya Kupası Elemeleri için Bosna Hersek’le yaptığı müsabakadan galip ayrılamadı..
Bize mutlak galibiyet lazımdı.. Grup ikinciliği için ev sahibi ekiple çekişiyorduk.. 0lmadı..
1-1’lik beraberlik büyük ihtimalle Bosna Hersek’i Dünya Kupası Finallerine taşıyacak..
Bizim durumumuz ise zor..
İşi adeta mucizelere bıraktık..
Halbuki futbol tarihinin en iyi takımlarından birine sahibiz.. Ancak, Fatih Terim’in talebeleri grup elemelerinde şu ana kadar iyi imtihan veremedi.. Verseydi şayet koskoca Türk Milli Takımı Bosna-Hersek’in 4 puan gerisinde kalmazdı..
Yine Belçika gibi final elemelerine önceden veda etmiş bir ekibe Türkiye’de puan vermezdi.. Grupta hiçbir iddiasının olmayacağı önceden belli olan Estonya’ya ise deplasmanda da olsa puan kaptırmazdı.. İspanya’ya hiç değilse İstanbul’da teslim olmazdı..
Maalesef tablo kötü..
Halbuki bu önemli maça ümitli başladık ve ilk 5 dakika içerisinde de Emre’yle golü bulduk.. Sonra da tutukluk yaşadık.. İlk yarı Bosna Hersek defansımızın hataları neticesinde 3 net golü atamadı.. 0nu da belirtmiş olalım..
Ve Portekizli hakemin uydurduğu bir faul neticesinde, Salihoviç Bosna adına şahane bir frikik golüne imza attı.. 0 gole Volkan’ın yapacağı hiçbir şey yoktu..
İkinci devre Sercan ve İsmail Köybaşı’nın oyuna girmesiyle takımımıza hareket geldi.. Yüzde yüz goller kaçırdı Milli Takım!.. Hele Sercan’ın üç pasta kaleciye nişanladığı bir pozisyon vardı ki akıl alacak gibi değildi..
Yine Gökhan Gönül’ün sağ kanattan bindirmelerinden hiçbir netice çıkmadı.. Semih etkili olamadı.. Tuncay vasatı aşamadı.. Arda, maç müddetince Rahimiç’in markajından kurtulamadı.. Ama aynı Arda’nın 87. dakikada direkten dönen topu 5 cm içerden gitseydi Milli Takım arzuladığı galibiyeti alıp Türkiye’ye dönecekti..
Başaramadık!..
Bu elbette dünyanın sonu değil..
Bosna’nın da bizim de 2’şer maçımız daha var..
Ekim’in 10’un da dananın kuyruğu kopacak..
Bosna-Hersek deplasmanda Estonya’yla karşılacak.. Aynı gün biz Belçika’yla deplasmanda kapışacağız.. 0 maçlardan 4 gün sonra, yani 14 Ekim’de Milli Takımımız Bursa’da Ermenistan’la oynarken Bosna evinde İspanya’yı ağırlayacak..
Tabloya bakıldığında Bosna Hersek’in büyük avantajı olduğu kesin!..
Ancak, çıkmayan candan ümidin kesilmeyeceği vakası da kesin!..
Netice-i kelam; hedefe varabilmek için evinde hovardaca puan dağıtmayacaksın.. Bu bir!..
Televizyonlarda “biz büyüğüz, biz ezeriz, biz parçalarız” ara gazlarıyla da maç kazanılmıyor.. Bu da iki!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi