Tek kelimeyle intihar....

Tek kelimeyle intihar....

0lmadı Zico.. 0lmadı Beyaz Pele.. Efendi bir kişiliğin var.. Belki de Türkiyemize gelen en edepli, en kibar, futbol adamlarından birisin, hatta en önlerdesin.. Ama yanlış yaptın..
Hem de baştan aşağıya..
Her branşta olduğu gibi futbol âleminde de bu işler böyle.. Gemiden kaptan sorumlu.. Ya da muharebeden komutan!.. Yenilirsen, hele de böyle hatalar zinciriyle kaybedersen, herkesi karşına alırsın....
Evet değerli dostlar, üç gün önce Sevilla gibi üst düzey bir takımı aynı sahada çimlere gömen Fenerbahçe, Bursaspor’a 2-0 yenildi.. Bu yenilgiyi esas kadrosuyla alsa, söyleyecek fazla bir şey olamaz.. Ancak Bursaspor maçındaki durum farklı..
Rotasyon.. Nedir bu kelimenin sözlük anlamı?.. Bir oyun ya da çalışma ekibi içinde bulunan kişilerin yer veya görev değiştirmeleri..
Zico’da eski rotasyonculardan.. Bazen birkaç kişiyi dinlendiriyor, bazen de Kadıköy’deki Gaziantepspor müsabakasında olduğu gibi takımın yarısını.. Ancak bu defa işin tadını kaçırdı.. 8 yedek elemanla çıktı Bursaspor karşısına.. Bu şekilde de kazanması beklenemezdi zaten.. Hatırlayın; Fener’in bu kadrosunu daha önceki hafta yapılan özel maçta Pendik yenmemiş miydi?.. Pendik’in yendiği bu takım, kaşalot futbolcuların bolca bulunduğu Bursaspor’u nasıl yenebilirdi?..
Yenemezdi ve yenemedi de..
Hadi diyelim, çarşamba’ya Galatasaray’la önemli bir kupa maçın var.. Birkaç gün önce de zorlu bir Avrupa maçı oynadın.. Takımda bir-iki futbolcuyu kulübede dinledirebilirsin, onları da oyunun gidişatına göre kullanırsın, eyvallah!.. Ve buna da kimsenin diyecek bir sözü olmaz!.. Ama neredeyse takımın hepsi değişmiş.. Efendim, Fenerbahçe’de oynayan futbolcuların hepsi A kalite.. Güldürmeyin beni.. Bursa maçındaki performansları itibariyle, Yasin’in, Can’ın, Ali Bilgin’in, Kemal’in, önder’in, Kazım’ın, İlhan’ın, neresi birinci sınıf?.. Zaten lig çarşamba Pazarı’na dönmüş.. Kimin eli kimin cebinde belli değil.. 3 puanlı sistemde herkesin ayağı kayabilir.. Ve bir anda zirvede geri kalınır.. Zico’nun bu işlerden haberi yok mu?.. Fenerbahçe lüzumsuz fantezi sebebiyle kaybettiği bu puanları ileride aramaz mı?.. Hem, Bursa ekibi mahalle takımı mı?.. Yedeklerle Bursaspor takımını kolay götürebilirmisin?..Bakmayın Bursaspor’un ligdeki durumuna?.. Bursalı futbolcularının çoğu Fenerbahçe’nin yedeklerinden çok daha kaliteli..
Samet Aybaba kurt antrenör!.. Baktı ki, Zico sahaya Yedekbahçe’yi sürdü.. Soktu sahaya Sinan Kaloğlu gibi tecrübeli forveti ve işi bitirdi.. Sinan Fenerbahçe’ye gol atmaya alışık.. Yine aynısını yaptı ve bu defa 2 tane bıraktı Volkan’ın ağlarına..
Zico, ikinci yarıda da yiğitlikten(!) ödün vermedi, aynı elemanları sürdü sahaya.. Fakat baktı ki maç gidiyor, bu sefer yanlıştan dönmek istedi.. Alex’i, Uğur Boral’ı ve Deivid’i soktu oyuna, ama onlar da etkili olamadılar..
Netice-i kelâm; Zico, sırf Galatasaray derbisinden sağ çıkabilmek adına Fenerbahçe’nin 3 puanına kan doğradı..
Ve de birkaç gün önce sevinen Fener taraftarlarının keyfini kaçırdı..

Beşiktaş işi bırakmıyor.. Geçen hafta Ankaraspor engelini son dakikada aştılar.. Bu defa da ligin dinamik takımlarından Denizlispor’u 2-1’le geçtiler..
Holosko ve Nobre’yle 3 dakikada 2 gol buldular.. Ama ikinci yarıda oyunu tamamen Denizlispor’a bıraktılar..
Nitekim, Denizlispor, müsabakanın ikinci yarısında adeta tek kale oynadı, fakat sadece bir gol üretebildi.. üstelik; Ali Tandoğan’ın oyundan atılmasıyla son 30 dakikayı 10 kişi oynayan Beşiktaş karşısında..
Lig kızışıyor değerli okuyucularım.. Bakın, Fenerbahçe’nin 3 puan kaybetmesinden sonra Beşiktaş’la Fener’in arasındaki fark 1’e indi.. Bundan sonra herşey olabilir.. Zirvede yarışan 4 takım da bir anda zirveden kayabilir..
Ve kalan 11 haftada köprülerin altından çok sular akar..

Bir teknik adam düşünün ki; aynı sezonda bir takımda başarısız, bir diğer takımda ise fırtına gibi olsun!. Böyle şey olabilir mi?.. Ama Türkiye’de oluyor..
Mesut Bakkal.. Gaziantepspor’u çalıştırıyordu.. İyi neticelere imza atamadı.. Ayrıldı Antep’ten!.. Eski takımı Gençlerbirliği’nin başına gitti.. Gençlerbirliği ise Mesut Hoca öncesi 4 teknik adam değiştirmişti.. Durumu bozuktu.. Ligin diplerindeydi.. Ancak, Mesut Bakkal geldi işler açıldı.. Gençlerbirliği içeride dışarıda kazanmaya başladı.. Geçen hafta Vestel Manisa’yı Manisa’da mağlup eden Gençler, bu hafta da Ankara’da Konyaspor’u ezdi geçti.. Skor: 6-1..
Enteresan bir fotoğraf.. Kanın uyuşma veya uyuşmama hadisesi..
0lay bu..

NOT: LALEGüL FM’deki “Hayatın İçinden” programımızın bugünkü misafiri bir spor adamı.. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar.. Hayatı ve tabiiki sporu konuşacağız Tamer Bey’le..
Frekans: 88.4.. Saat: 17.05-18.30.. www.lalegulfm.com


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi