Manisa kolay lokma değilmiş!..

Manisa kolay lokma değilmiş!..

Zor takım Manisaspor!.. Hele de kartvizitinde “büyük” ibaresi yazan takımlara karşı bir başka ciddi oynuyorlar..
Son misalde görüldüğü gibi bu defa da Galatasaray’ı yaktılar.. Mesut Bakkal’ın çocukları, deyim yerindeyse, Galatasaray’a arefeyi gösterip bayramı göstermediler..
Ligin 4. haftasını hatırlayın..
Manisaspor yine bir İstanbul deplasmanındaydı.. Rakibi de Fenerbahçe’ydi.. Maç, uzun süre 0-0 berabere gitmişti ve Güiza, 82. dakikada durumu 1-0 yapmıştı.. Ardından son Galatasaray maçının dinamo isimlerinden Ergin Keleş, maçın bitimine 4 dakika kala durumu eşitlemişti ve Saracoğlu adeta mateme gömülmüştü.. Ama, Semih son dakikada sahneye çıkmıştı ve 90+4’te galibiyet golünü atarak Fener’i tek kelimeyle ipten alan adam olmuştu..
O maçta Manisaspor’un ne kadar tehlikeli bir ekip olduğunu görmüştüm..
Kalecileri İlker, kalesine son derece hakim ve de fedakâr bir oyuncu!.. Diğer futbolcular, Mesut Bakkal’ın verdiği taktiği başarıyla uyguluyorlar..
Galatasaray maçında bir kere daha gördük ki, Burak olsun, kafası yarılan Eren olsun, Güven, Yiğit, Nizamettin, Mehmet Nas, Ergin Keleş olsun, iki kişilik mücadele ettiler..
Hele de Simpson!..
Kanadalı, gerçekten acar futbolcu..
Nerede duracağını iyi bilen usta bir ayak!.. Nitekim yine doğru yerde bulundu ve golünü attı..
Neticede; Manisaspor, Galatasaray gibi bir devin elinden hakettiği puanı aldı..
Peki, Galatasaray’a ne oldu?..
Fenerbahçe, bir gün önce Beşiktaş önünde sürklase olmuşken, Manisaspor önünde alınacak tek gollü galibiyet bile Sarı-Kırmızılıları lider yapmaya yetecekken, Galatasaray bunu neden beceremedi?..
Kewel’ın, Nonda’nın, Sabri’nin, kıl payı avuta attıkları toplar, hadi diyelim Galatasaray adına şanssızlıktı.. Yine Linderoht son dakikalarda kaleci İlker engelini aşamadı.. Ama oyunun içinde görevini iyi yapamayan pek çok oyuncu vardı Galatasaray’da!.. Bloklar arasında dağınıklık vardı ve orta saha yeteri kadar çalışmıyordu..
Bir de şunu tesbit ettim..
“Arda var, Galatasaray var.. Arda yok, Galatasaray yok!..”
Koskoca takım bir futbolcuya bu kadar endekslenmemeli..
Ve de Frank Rijkaard kulübede seyirci gibi maç seyretmeyi bırakıp bir çare bulmalı..
Tabii, hafta arası basketbol takımında yaşanan skandal komedi yüzünden takımın da, yöneticilerin de, hatta taraftarların da, morallerinin bozulduğu kesin!..
Manisaspor maçına bu da yansımış olabilir..
Ancak, koskoca Galatasaray’da çareler tükenmemeli..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi