Çifte bayram

Çifte bayram

Önce siz değerli okuyucularımın ve tüm Alem-i İslam’ın mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum..
Ardından da milletimize çifte bayram yaşatan Beşiktaş’ı kutluyorum..
Evet dostlarım, Beşiktaş’ın yükselişi sürüyor.. Siyah beyazlılar bu defa da İngilizlerin ünlü markası Manchester United’i Old Trafford’da devirdiler..
Gruptan çıkmayı garantileyen Sir Alex Ferguson Manchester’in 2.ci takımını çıkartmıştı sahaya!.. Ancak Manchester United takımı yedeklerden kurulu da olsa neticede Manchester’di..
Unutulmayacak bir müsabakaya imza attı siyah beyazlı kartallar!..
Dakika 19’da İsmail Köybaşı’nın ters tarafa attığı ani kontra pası önünde bulan Rodrigo Tello’nun çektiği şut Rafael’in ayağına çarpıp falso alınca, kaleci Foster’e topu sadece kaleden çıkartmak kaldı..
Değerli okuyucularım, meşhur kelamdır.. “Tarih tekerrür eder” derler.. Gerçekten 25 Kasın Çarşamba gecesi Old Trafford’da tarihin tekerrür ettiğine şahitlik ettiğimiz bir gece yaşadık..
Tello’nun o şık vuruşu bana 30 Ekim 1996 tarihinde Manchester United-Fenerbahçe maçını hatırlattı..
Yine bir Şampiyonlar Ligi maçıydı..
Ve Fenerbahçe, Manchester United’le 0ld Trafford’da oynuyordu..
O maça kadar da Manchester sahasında 40 yıldan beri yenilmemişti.. Manchester’in sağlı sollu ataklarla Fenerbahçe’yi bunalttığı bir anda ve de dakikaların 78’i gösterdiği bir anda, topu kapan Boliç bir anda tıpkı Şili’li Tello’nun yaptığı gibi şok bir şut göndermişti Manchester kalesine!.. Kaleci Schmeichel uzanmak istese de başaramamıştı ve top doksandan kaleye girmişti.. Ve de bu golle Fenerbahçe maçı 1-0 kazanmıştı.. Tıpkı Beşiktaş’ın da ayni skorla kazandığı gibi.. Boliç’in attığı şut Rafael’in ayağından falso alıp kaleye girmişti.. Boliç’in şutu da Manchester liberosu David May’in ayağından falso almıştı.. Kısacası, iki gol de birbirinin sanki kopyasıydı..
Beşiktaş bu maçta çok başarılı bir defans yaptı..
Takımın iki ön liberosu Ernst ve Fink, Manchester ataklarını orta sahada kestiler.. Ve henüz acemi oldukları her hareketlerinden belli olan Manchester’li futbolcular da çok başarılı alan savunması yapan Beşiktaş’ı geçemediler!..
Rüştü’nün performansı da müthişti..
Tecrübeli kaleci özellikle maçın son 10 dakikasında kuş olup uçtu.. Son anlarda çıkarttığı iki %100 net gol vardı ki 37 yaşına gelmiş bir kalecinin o refleksleri yapması kolay değil..
Netice-i kelam, Beşiktaş’ın Avrupa macerası şu an itirabiyle bitmedi..
Son maçını İstanbul’da CSKA Moskova’yla oynayacak..
Umudumuz o ki, Beşiktaş, Rusya temsilcisini de yener!..
Wolfsburg-Manchester United müsabakasının sonucuna göre de durumu averaj belirler..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi