Zirve kızıştı..

Zirve kızıştı..

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın birkaç haftadır patinaj yapmalarına karşılık, Beşiktaş, üstüste kazandığı müsabakalarla zirveye ortak oldu..
Fenerbahçe derbide Siyah-Beyazlıları mağlup etseydi şayet, puan farkını 10’a çıkaracakken şu anda aradaki fark sadece 1.. Bu da futbolun güzelliğini ve heyecanını gösteriyor..
Galatasaray da aynı dertten muzdarip..
O da önceki hafta liderliğe yükselebilecek şansı yakalamışken şu an puan cetvelinde 4. sırada..
Tabii, biz bile yazımızda Fener, Beşiktaş ve Galatasaray diyoruz, zirveye son sürat kilitlenmiş ve oynadıkları her müsabakada aslanlar gibi mücadele veren Bursaspor’u ve Kayserispor’u neredeyse unutuyoruz..
Evet, Beşiktaş’ın 7-8 maçı üst üste kazanması ve zirveye adeta yapışması elbette önemli ama Kayseri ve Bursa’nın performansları da önemli..
Bakın puan cetveline.. Birinciyle beşinci arasında sadece 3 puan fark var..
Yani; liderin bir mağlubiyetlik işi var..
1-Fenerbahçe; 31 puan.. 2-Beşiktaş; 30 puan.. 3-Bursaspor; 29 puan.. 4-Galatasaray; 29 puan.. 5-Kayserispor; 28 puan..
Tablo bu değerli okuyucularım..
Ve ilk yarının bitimine de 3 hafta var..
Ligin bitimine ise 20 maç..
Köprülerin altından daha ne sular akar!.. Bakarsınız zirveden ligin dibine doğru düşüşler bile olur.. 22’şer puanlı Gençlerbirliği ve İstanbul Büyükşehirspor tahmin edilmeyecek bir sıçrama da yapabilirler.. Hatta ve hatta Şenol Güneş’le teknik direktörlük meselesini çözen ve fevkalade önemli bir kan değişikliğine giden 21 puanlı Trabzonspor ve yine aynı puanlı Eskişehirspor’un bile yükselişe geçmeyeceğini kim garanti edebilir?..
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın manevi desteğiyle yola çıkan ve orkestra şefi Yılmaz Vural’a da son derece uyum sağlayan Kasımpaşa’nın, daha çok canlar yakmayacağını kim iddia edebilir?..
Tabii Diyarbakır’ı, Manisa’yı, Antalya’yı ve Ankaragücü’nü de unutmayalım.. Zira ara transfer sezonu da hesap edilirse kimin ne yapacağı belli olmaz..
Netice-i kelâm; kazananın 3 puanla mükâfatlandırıldığı bir ligde ve de her takım her takımı yenebilecek güçteyken, biz de böyle yorumlar yapabiliriz..
Ancak tekrar edelim; 3 takım var ki, gerçekten takdire şayan bir durumdalar!..
Beşiktaş, Bursaspor ve Kayserispor..
Kutluyorum 3’ünü de..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi