Zevahiri kurtardı!

Zevahiri kurtardı!

Başlığı gören genç okuyucularım ister istemez sorar..
Zevahir’de ne?.
Kim, neyi kurtardı?.
Evet, Arapça bir kelime zevahir!.. Dış görünüm demek.. Şu anki görüntü, anlamında da kullanılır!..
Biz de bu kelimeyi Fenerbahçe için kullandık.. Malum son haftalarda "bozuk plak" görüntüsü veren Fener takımı, Hollanda’nın güçlü takımlarından Twente’yi gidip Hollanda’da yenince hiç değilse ve de bir nebze de olsa, taraftarlarına Beşiktaş ve Kasımpaşa felaketlerini unutturdu.. Zevahiri de işte bu yüzden kurtardı..
Böylece de grubunun son müsabakası olan Sheriff Tiraspol maçına çıkmadan bir üst tura çıkmayı garantiledi ve grubunu birinci bitirdi Fenerbahçe!..
Maçı 1-0 kazandı ama daha da fark yapabilirdi.. Alex’le kaçırdığı 2-3 net fırsat var.. Dos Santos’un direkten dönen kafası var.. Semih’in kalecide kalan şutu var.. Ve Güiza’nın kullanamadığı pozisyonlar var..
Ancak Twente’nin de kaçırdıkları var.. İki topları direkten döndü.. Bir tanesini ise Carlos çizgiden çıkardı vs..
Bilica’nın takıma yeniden monte edilmesiyle Fener defansı toparlanmış göründü ve bunun sonucunda Lugano da rahat nefes aldı..
Lugano-Bilica ikilisi hem defansta hava toplarına hakim gözüküyorlar hem de rakip kalede hava toplarından gol arıyorlar.. Nitekim Diego Lugano, Fener’in golünü yine bir hava servisinden gelen pozisyondan attı..
Roberto Carlos Corinthians’a gideceğini açıkladı.. Giderayak da Fenerbahçe’deki en iyi maçlarından birini çıkardı..
Cristian Baroni, Mehmet Topuz ve Selçuk da maçın iyi isimlerindendi.. Daum maça Güiza’yla değil de Semih’le başlasaydı Fenerbahçe maçı daha farklı kazanabilirdi.. Ancak Daum’un hâlâ daha karanavacı Güiza’da ısrarını anlamıyorum..
Fenerbahçe iyi bir santfor transfer edemiyor.. Kezman fos çıktı.. Güiza’nın performansı ortada.. Kısacası; Galatasaray’ın Baros’la, Beşiktaş’ın ise Bobo’yla yakaladığı "golcü figürünü" yakalayamıyor Fener yöneticileri..
Netice itibariyle, Kayserispor maçı da dahil ligdeki son iki müsakabasında umduğunu bulamayıp taraftarlarını strese sokan Fenerbahçe, hiç değilse Avrupa’daki yoluna devam ediyor..
Bu durum umarım lige de yansır..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi