Sporun ve sporcunun dostu, Osman Develioğlu

Sporun ve sporcunun dostu, Osman Develioğlu

Sporun ve sporcunun dostu olan Bahçelievler Belediyesi önceki hafta açtığı Kadir Has parkının ardından, yeni bir parka daha imza attı.. Bu da Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi, Piri Reis Sokak’ta bulunan, Piri Reis Parkı..
Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir’in de katıldığı Piri Reis Parkı açılış töreninde Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun konuşması anlamlıydı..
Bakın başkan ne diyor;
“Bahçelievler de nerede boş alan buluyorsak, onu halkımızın yararına değerlendirip, hizmete sunuyoruz.. Ülkemizin şehit evlatlarını, güvenlik mensuplarının isimlerini parklarımıza, sokaklarımıza sonsuza kadar anılmaları inancıyla veriyoruz.. Sanat, spor, kültür ve tarihe mal olmuş bilim insanlarımızın da ilçemizde isimlerini yaşatarak, gelecek genç kuşaklara aktarmak istiyoruz.. Şerefli ecdadımız Osmanlı’nın en önemli komutanlarından biri olan Piri Reis’te işte bunlardan biri..
Donanma Komutanlarından ve Dünya Denizcilik tarihinde iz bırakmış bir Kaptan-ı Derya olan Piri Reis’in adını verdiğimiz park 750 m2’si yeşil alan olmak üzere toplam 1000m2 alana sahip.. İçerisinde, parkın konseptine uygun olarak tasarlanmış çocuk oyun alanını ve ünlü denizcinin heykeli, döneminin en ileri teknikle yapıldığı kabul edilen haritasının rölyef çalışması bulunuyor.. Titizlikle uygulanan pusula figürlü giriş meydanı uygun kentsel donatı elemanları ile tamamlanan parkın bitkilendirilmesin de akçaağaç, süs eriği, kadife çamı, mazı, alev çalısı, ardıç, pittosporum gibi bitkiler kullanılmış, ayrıca gül ve mevsimlik çiçeklerle de zenginleştirilmiştir”..
Başkanın ifadeleri böyle.. Peki bu sözlere biz ne diyebiliriz?..
Tek kelimeyle “Allah razı olsun” deriz..
Bu parkların pekçoğunda spor aletleri de var.. İnsanlar genç yaşlı çoluk çocuk, spor aletlerinden yararlanıyor ve bu aletleri kullanarak da formlarını koruyabiliyorlar.. Bahçelievler Belediyesi böylece sportif faaliyetleri sokağa taşıyor..
Bahçelievler Belediyesi sporda iz burakmış kişilerin isimlerini de spor komplekslerine vererek fevkalade jestlere de imza atıyor.. Kişileri sağlığında ödüllendiriyor.. Mesela; geçtiğimiz yıllarda, “Hakan Şükür, Ziya Doğan, Rıdvan Dilmen, Şenol Güneş’in ismi verilen devasa spor kompleksleri açıldı.. Bu komplekslerden o yörenin gençleri de faydalanıyor.. Enerjilerini başka olumsuz işler yerine sportif faaliyetlerde harcıyorlar.. Bu şekilde de, sigara, alkol, uyuşturucu, gibi hayatı mahfeden olumsuzluklarla da tanışma şansları sıfıra iniyor.. Netice-i kelam; sizler gençlere iyi şeyler verirseniz onları korumuş olursunuz..
Park ve spor kompleksi uzmanı Develioğlu’nu ve değerli ekibini kutluyorum..
Yeni parklara ve yeni spor komplekslerine devam..



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi