Gidiyoruz gündüz gece...

Gidiyoruz gündüz gece...

Yine bir MÜSİAD organizasyonu için yollardayız.. Bir başka ifadeyle yine pek çok gönül dostunu bir araya toplayan, özünde, kardeşlik dostluk ve bereket olan sevgi operasyonuna katıldık..
“Uzun ince bir yoldayım/.. Gidiyorum gündüz gece/.. Bilmiyorum ne haldayım/.. Gidiyorum gündüz gece” diyen Aşık Veysel misali, Aralık zemherisinde biz de düştük yollara..
Evet, 18-20 Aralık tarihlerinde Denizli’de “Makine İmalat Sektörü’nde TÜBİTAK AR-GE Teşvikleri ve Makine Sektörü’nün Geleceği” konulu ve “Tekstil Makineleri Sektörü Nereye Gidiyor” başlıklı MÜSİAD’ın aziz Türkiyemiz için de son derece önem ihtiva eden sektörel paneli gerçekten muhteşem geçti..
Bu defa ailelerle ve de otobüsle bir yolculuk gerçekleştirildi.. Uçak, zamandan tasarruf ve bu araçla uzak menziller yakın oluyor, çarçabuk gidip geliyorsunuz, ancak otobüsün keyfi de başka!.. Hele de dostlar kafa dengi ve de “aynı yolun yolcuları” olunca seyahat seyahatlıktan çıkıyor, “kaymaklı kadayıf” oluyor..
Kısacası; Makine Sektör Kurulu Başkanı Necmettin Öztürk’ün organizasyonunda yaptığımız bu seyahatte 3 gün boyunca değerli dostlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık..
Basın dünyasından bendenizden başka Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak kardeşim de geziye renk veren bir diğer basın mensubuydu.. Yine Makine Sektörünün ve de makine dünyasının önemli simalarından sanayici kardeşlerimiz ve başka sektörlerden işadamları da bu gezide yerlerini aldılar.. Mehmet Somalı, Turgut Al, Mustafa Alkan, Mustafa Kılıç, Turgay Gezer, Yakup Tüfekçi, Ahmet Sevilmiş, Mehmet Batur gibi..
Denizli Şube Başkanı centilmen kardeşim Ayhan Doğruyol, bir dakika bile yanımızdan ayrılmadı.. Şube yönetim kurulu üyeleri; Engin Boyacı, Nuri Özdeniz, Abdullah Doğrar, Mehmet Akgün, Samim Tefe ve şube müdürü Sedat Didin de aynı şekilde..
MÜSİAD’ın bazı şube başkanları da Denizli’de yerlerini aldılar.. Antalya Başkanı Abdullah Aykut, Sakarya Başkanı Necati Atalay ve Bursa Başkanı Cemil Tekin gibi.. Ayrıca Bursa’dan sanayici Osman Aşlav ve Rize’den işadamı Tahsin Karabulut da, yüzlerce kilometreden gelerek paneli izleyenler arasındaydılar..
Konuşmacıların hepsi birbirinden deneyimli ve konularına vakıf kimselerden seçilmişti..
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede.. TÜBİTAK-TEYDEB Makina İmalat Teknolojileri Grubu Sekreteri Dursun Çiçek.. 3. Göz Danışmanlık adına ekonomist ve danışman Hikmet Baydar.. Kısa adı TEMSAD olan Tekstil Makine ve Aksesuar İmalatçıları Derneği Başkanı Adil Nalbant.. Fatih Profil adına MÜSİAD Denizli Şubesi eski Başkanlarından makine duayeni ehli muhabbet Ali Filiz.. Sevilmiş Makine adına sanayici Ahmet Sevilmiş..
Bu kardeşlerimizin hepsi dinleyicilerin ilgisini çeken sunumlar yaptılar, bir başka deyişle başarı öykülerini dinleyicilerle paylaştılar..
TEMSAD Genel Sekreteri Vural Sağır da Denizli seyahatinde hazır bulunan deneyimli dernekçilerdendi..
Hepsinin ortak amacı şuydu; aziz ülkemizi sadece sanayi noktasında da değil, her sektörde şaha kaldırmanın yollarını aramak!..
Netice-i kelam; panelde güzel ve hayırlı neticeler çıktı..
Tabii seyahatimizde gözümüze çarpanlar, sadece panel, konuşma, sunum vs değildi.. İşin sosyal ve aktüel boyutu da vardı..
Denizli’ye ayak basar basmaz, Şube Başkanı Ayhan Doğruyol, bendenizi, Nuh Albayrak’ı ve Necmettin Öztürk’ü kaptığı gibi doğruca Denizli’nin önemli yerel TV’lerinden ART Televizyon Stüdyosu’na götürdü.. ART Genel Müdürü Adem Bey’le tanıştık.. Stüdyoda ayağımızın tozuyla Denizli ve Türkiye ekonomisi hakkında ahkam kestik.. Hoş bir program oldu ve bir saatten de fazla sürdü.. Programın yapımcılığını ve sunuculuğunu Ayhan Doğruyol yaptı..
Denizli dendiği vakit en önce hatırladığımız kişilerin başında Vali Yavuz Erkmen Beyefendi gelir.. Vali Beyi eskiden tanırız.. Tanışmamıza Zonguldak eşrafından sanayici ve Şeker Makina’nın duayeni Hüseyin Şeker abimiz vasıta olmuştu.. Kibar, zarif ve halkıyla bütünleşmiş idarecilerimizdendir Yavuz Bey!.. Zonguldak Valisiyken radyo programlarımda sık görüşürdük, ancak Denizli’ye atandığından bu yana doğrusu hiç görüşmemiştik..
Elbette Denizli’ye gitmişken Vali Beyi görmemezlik edemezdik.. Denizli’de olduğumuzdan kendilerini haberdar ettik.. Sağolsun, Vali Bey, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar’la birlikte ziyaretimize geldi.. Vali Beyle Pamukkale’de kaldığımız Colossae Thermal Otel’de ve bu toplantıya renk katmak için Necmettin Öztürk’ün İstanbul’dan getirttiği usta sanatçı Ömer Çelik’in duygulu nağmeleri eşliğinde beraberce sohbet ettik, hasret giderdik..
Vali Yavuz Erkmen, Denizli için gerçekten bir şans!.. Bir kere yüzünden tebessüm eksik olmuyor.. Meşhur kelamdır; yüzü gülen kişinin kalbi de merhametli olur.. Allah yolunu açık etsin Vali Beyin!..
Emniyet Müdürü Atilla Bey de aynı şekilde.. Sivas’ın yiğit bir evladı.. Zaten Vali Bey’le Zonguldak’ta da birlikte çalışmışlar.. Şimdi de Denizli halkının mutluluğu için bir arada mesai harcıyorlar..
Kısacası; Denizli’de asayiş berkemal!..
Evet, toplantılar bitti.. Artık veda vakti gelmişti.. Kısa bir şekilde Pamukkale travertenleri gezildi ve ardından dönüş moduna girildi.. Vedada duygulu sahneler yaşandı.. MÜSİAD-Denizli Şubesi tam kadro olarak kafilemizi uğurladı..
Netice-i kelam; Albayrak Turizm’in deneyimli kaptanları Remzi ve Şenol Beylerin nezaretinde ve de Fatih kardeşimin ikramlarından abondone olmuş bir şekilde İstanbul’a vasıl olduk..
Samimi muhabbetin gırla gittiği, ancak soğuk ve yağmurun hüküm sürdüğü bir havada ve de sanatçı Ömer Çelik kardeşimin gönül sazından çıkarttığı nağmelerin sıcaklığıyla, otobüs yolcuları Denizli’den İstanbul’a nasıl vardıklarını anlamadılar bile..
Darısı başka ziyaretlere...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi