Rahim Er

Rahim Er

Ayıplı dünya

Ayıplı dünya

Dünya yeni bir yıla giriyor. Bu dünya, bir hafta-on gün kadar evvel, Yahudi ve İslam takvimine göre de yeni yıla girmişti.
Yahudiler de Müslümanlar da Hıristiyanlar da yeni bir yıla girdiler. 3 Semavi dinin mensupları da suçlu. Hele hele nefsin kanalizasyon kapaklarını kaldırdığı 31 Aralık gece yarısı kutlamalarındaki yeni yıl çılgınlıklarının sorumsuz mensupları daha bir suçlu.
Birleşmiş Milletler diye haddi zatında bir taşeron firma vardır. Gücü patronlara değil de ırgatlara yeter. Bu birleşmiş milletlerin duvarında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi yazılıdır. Hastane duvarındaki Hasta Hakları veya Misyonumuz ve Vizyonumuz adlı beylik laflar deklarasyonu gibidir:
-Kimse, dilinden, dininden, renginden, ırkından dolayı kınanamaz, farklı muamele göremez!.
Yalancının yüzü kara olsun mu? Eğer denilenler doğru olsaydı bugün dünyada 1.5 milyonluk bir açıkhava hapishanesi olmazdı. Evet, yeni yıllara girilen bu dünyada, dünyanın gözü önünde Gazze adlı bir hapishane mevcut. 5 yıldır bu hapishanenin gardiyanı İsrail’di. Şimdi Mısır ona ikinci bir gardiyan olarak refakat etmeye başladı. İsrail’in zulümleri yetmezmiş gibi soyadının etkisinden mahrum Hüsnü Mübarek yönetimi de Gazze’nin Refah tarafından Mısır’a açılan yolunu kapatıyor. Tünelleri, kapıları yok ederek, oralara su pompalayarak, çelik örgüler çekerek geçit vermiyor... Maksat Hamas’a baskı yapmakmış. İsrail de Mısır da Hamas’a baskıyla İran’a yüklenmekteler. Gizli hedefse Türkiye. Türkiye’nin bölgeye girişini önlemek istiyorlar. Çünkü Filistinli, Türkleri çok seviyor.
Mısır, hiç utanmadan Gazze’ye Yol Açık Konvoyunu engelledi.
İyi ki Türkiye-Suriye kardeşliği pekişti.
Gazzeli her türlü dünya nimetinden mahrum. Onlara insan olmak çok görülüyor. Çünkü Müslümanlar orada, Gazze’de dünyanın bir bölgesinde 1.5 milyon insan evinde hapis. Dünyalı ise kendi takvimine göre yeni yıla girdi. Kimi elinde kadehle kimi başında kippayla, kimi elinde tesbihle. Şurada ise çocuklar vuruluyor. Analar ağlıyor. Gencecik insanlar ardı ardına şehit oluyor. Onlar da Pasifik’te balina, Avrupa sokaklarında köpek, kutuplarda beyaz ayı mı olsalardı? Olmaz, olamaz, Allah, onları insan olarak yarattı. Önünde sonunda insan gibi yaşayacaklar. Zafer, geç gelse de bir güneş gibi mazlumun üstüne doğar.
Son gülen iyi güler.
Filistin bir gün gülecektir.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi