Milletin kozmik odası

Milletin kozmik odası

Kozmik odadan hangi sırlar çıkar bilemeyiz. Ama eğer yeni bir darbe planı çıkarsa bunun adı Kozmik darbe olur herhalde..Kozmik kozmostan türemesine, evrenle, kainatla ilgili olan anlamına gelmesine rağmen, Askeri literatürde –çok gizli- manasında kullanılıyor.Kozmik oda, çok gizli bilgilerin saklandığı,ifşa edilmesi halinde dünyayı karıştıracak belgelerin bulunduğu oda demek.
Her ülkenin mahremi sayılan, hayat memat mesabesinde bilgilerin saklandığı kozmik alanlar vardır.Türkiye gibi, bir cihan imparatorluğunun hafızasını taşıyan bir ülkede bu tip hayati bilgilerin depolandığı alanların bulunması gayet normaldir.Normal olmayan, dışımızdaki dünyaya ait ilgi ve tasavvurlarımızı da içine alan bilgilerden ziyade kendi insanımıza dönük plan ve projelerin bulunmasıdır.
Arama bittiğinde kozmik odanın hangi tür bilgileri sinesinde sakladığını öğreneceğiz.
Türkiye’nin namusu, bir anlamda bu tip kozmik alanlarda saklanıyor.
Onun için yargı gördüklerini bizimle paylaşıncaya kadar fikir serdetmek için beklemenin daha uygun olduğu kanaatindeyim.
Ancak bir de milletin kozmik odası var.
Bugün karşılaştığımız problemlerin kahir ekseriyeti kendi irfanımızdan, kendi mefahirimizden uzaklaşmaktan kaynaklanıyor. Kendi dünyamızdan uzaklaştıkça, yeni problemlerle karşılaşıyoruz.Bugün boğuştuğumuz hiçbir mesele kendi kültürümüzün bize bir armağanı değildir.
Yanlış,dini hayatı baskı altına alan laiklik anlayışı bizi bir birimize bağlayan bağı koparmış,bugün Kürt meselesi diye ifade ettiğimiz problemin ortaya çıkmasına vesile olmuştur.
Resmi ideolojinin İslam’ın tornasından geçmemiş,etnik temelli milliyetçilik anlayışı karşı milliyetçiliği kışkırtmış,etnik ayrımcılığın manivelası olmuştur.Ne dini vicdanlara hapsetmeye çalışan laiklik anlayışı, ne de ete kemiğe dayanan etnik milliyetçilik bizim İrfanımızın bir hastalığı değildir.Batı’nın cürufunu, doğu’nun ruhuna giydirmeye çalışmak toplumu sersemletmiş, sağa sola savrulmasına, başını oradan oraya vurmasına sebep olmuştur.Yani, milletin kozmik odasına(harim-i ismetine) girilmiş, bütün değerleri tarumar edilmiştir.
TSK nın kozmik odasından daha önemli olan budur.
Ne zamandır ruhumuz yad eller tarafından karıştırılmakta, iç dünyamız, içine doldurulan ajan fikirler ve ideolojilerle felç edilmektedir.Bir mütefekkirimiz aydınları gümrük bekçilerine benzetiyor.Gümrükten giren yabancı fikirlere karşı milletin irfanının bekçiliğini yapan, yabancılaşmaya, başkalaşmaya karşı nöbet tutan, milletin kozmik odasının kapısını girilmez hale getiren gümrük bekçileri.Ne zamandır bu hassasiyetlerle donanmış, Aydın tipinden mahrumuz. Milletin kozmik odasının kapıları,bizzat kendi aydınımız tarafından aralanmış,içindeki her şey talan edilmiştir.
Biz günlerdir TSK nın kozmik odasını konuşuyoruz.
Milletin talan edilen,hücrelerine kadar girilen kozmik odasının yanında, TSK nın kozmik odası ne ki?
Konuşacaksak önce bunu konuşmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi