Azmin zaferi...

Azmin zaferi...

Sevilla’nın Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı’nda bağırıp çağıran binlerce fanatik İspanyol.. Aynı zamanda Sevilla takımının kaptanı da olan Alves adındaki futbol terbiyesinden yoksun emek hırsızı bir Brezilyalı.. “Size cehennemi burada göstereceğiz” şeklinde abuk sabuk konuşan Sevilla başkanı Jose Maria Del Nido..
Bunlara ilaveten maçın ilk 10 dakikasında kaleci Volkan’ın klasına yakışmayan iki topu içeri alması, ama aynı Volkan’ın seri penaltı atışlarında kurtardığı 3 penaltıyla Fenerbahçe’yi “çeyrek finale” taşıması.. Selçuk’un sanki antrenman maçı oynuyormuşcasına yaptığı laubali hareket ve bu hareketin neticesinde Fener kalesine düşen ilk gol..
Fenerbahçe’nin 2-0 yenik duruma düşmesinden sonra kırılan umutlar.. çekilen “ah” lar, “vah” lar..
Ama Endülüs’ün Başkenti sayılan Sevilla’da pes etmeyen Zico isimli bir teknik direktör ve “Biz bu maçı bırakmayacağız ve bu statta Sevilla’yı çimlere gömeceğiz” diyen aslan parçaları..
İlk yarın ardından ikinci yarıda da müsabakaya hakim olan Fenerbahçe.. Fenerbahçe’nin yaptığı akınların çoğu Alex ustanın adrese yaptığı servislerden geliyor.. Nitekim usta şahane bir kesme atışla bir anda topu Deivid’le buluşturunca Fenerbahçe 2. golünü buldu..
Durum 3-2 olunca Sevilla strese girdi.. Buna mukabil Fenerbahçe her an 3. golü de atabilirdi.. Zico yerinde müdahalelerle oyunu çözen isim oldu.. Mesela, Selçuk’u çıkartıp yerine Semih’i alması ve Fenerbahçe’yi “çift forvete” dönüştürmesi bana göre bir teknik direktörün oyunu okuması noktasında takdire şayan bir durum.. Evet hepinizin bildiği gibi maçın sonunda başka gol olmuyor, iş uzatmalara gidiyor.. Yine gol gelmiyor.. Ardından penaltılar.. Maçın talihsiz ismi Volkan, 3 önemli penaltı kurtararak pençeleriyle Fenerbahçe’yi çeyrek finale taşıyor..
Deivid zor maçların adamı olduğunu attığı 2 golle gösterdi.. Aurelio, Vederson, Kezman, sonradan oyuna giren Semih, Kazım ve Ali Bilgin, canını dişine takıp oynadılar..
Ancak bana göre bu mücadelede sahanın yıldızı Uğur Boral’dı.. Bu çocuk öyle hızlı kenar bindirmeleri yaptı ki, o anlı şanlı Sevilla’nın Brezilyalılarını adeta ipe dizdi.. Uğur’u kaparlar!.. Bu oyununu birkaç maç daha oynasın, onu kesinlikle dünyanın en büyük takımları transfer eder..
Son sözlerim de İsviçreli Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stephane Cuhat hakem triosuna.. Ve de özellikle orta hakem Busacca nefis bir müsabakaya imza attı.. Topa yakın oldu.. Sevilla’nın, Capel, Alves, Navas, Keita gibi artist futbolcularına kart göstermede biraz ağır kaldı.. Ama diğer kararlarının hepsi adildi.. Cüneyt çakır ve öteki çakırgil’ler nasıl hakemlik yapılırmış, öğrensinler.. Adam boşuna dünyanın en iyi hakemi klasmanında dereceye girmemiş..
Evet, Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz..
çeyrek final kutlu olsun, diyoruz..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi