Doğru doğru dosdoğru...

Doğru doğru dosdoğru...

Başbakan Tayyip Erdoğan emeklilerin aylardır yılan hikayesine dönen zam miktarlarını açıkladı..
“Milletin ağzı torba değil ki büzesin” demiş diyen!.. Açıklanan oranlarla ilgili konuşmayan kalmadı.. Ağzı olan konuştu.. Elbette biz de konuşacağız ve konuşuyoruz da!..
Bu tablo karşısında, “Allah bereket versin” denilebilir..
Daha daha?..
"Hiç yoktan iyidir" de denilebilir..
"Kaynak bu kadar, hükümet başka ne yapsın" da denilebilir.. "Zaten artış sağlanmadan önce zam yapılmayan mamul kalmamıştı, dolayısıyla bir cepten alındı diğer cebe konuldu" da denilebilir.. "Bu zammı külâhıma anlatsınlar, kepçeyle aldıktan sonra kaşıkla verdiler" de denilebilir..
Yani; kim nasıl isterse öyle konuşur..
Ancak kazın ayağı öyle değil.. Bu bozuk ortamda, ekonomik krizin tüm dünyayı çepeçevre sardığı şu anda, emekliye şöyle ya da böyle, rutinin dışına çıkılıp yüksekçe sayılabilecek bir oranda zam yapılabiliyorsa, bunu gerçekleştiren hükümete her şeye rağmen teşekkür edilmeli..
Ben şahsen ettim.. Başkasını bilemem..
¥¥¥
Vakit Spor Müdürü Akif Çamlı dünkü spor sayfasında “Naklen’de Son Adım” başlığıyla futbolseverleri de ilgilendiren bir haberi manşete çekmiş..
Habere göre TFF tarafından 3 ayrı paket olarak pazarlanacak yayın haklarının ihâle şartnameleri, dünden (7 Ocak) itibaren verilmeye başlandı.. Ama esas dananın kuyruğu, ihale tarihi olan 14 Ocak Perşembe günü kopacak..
Bakalım ihaleyi Digitürk mü, yoksa Ziraat Türkiye Kupası ihalesini alarak milletin ekranlarını yine millete şifresiz olarak açan ve bu suretle de futbolseverlerin gönlünü kazanan TRT&Türk Telekom işbirliği mi alacak?..
Ziraat Türkiye Kupası maçlarında görüldü ki, hiç de feryad edildiği gibi tribünler dolmamazlık etmiyormuş.. Futbolseverler tribünleri doldurmuşlardı zira!.. Ekran başında olan futbolseverler ise 10-15 yıl öncesine giderek adeta nostalji yaptılar..
Bu itibarla şunu bir daha vurgulamak istiyorum.. İhaleyi Digitürk almış, TRT almış, Türk Telekom almış, inanın hiç mühim değil.. Kişilere, müesseselere karşı takıntımız, ya da önyargımız yok.. Tabiri amiyaneyle, hiçbiri babamızın oğlu değil.. Ama şunu harbi ve hasbi olarak belirteyim; “milletimizin hislerinin tercümanıyız”.. Hem de bedava tarafından, hem de sonuna kadar!..
Ve de altını çizerek söylüyorum; aziz milletimiz lig maçlarının şifresiz verilmesini istiyor..
Biz de duyuruyoruz..
¥¥¥
Antalya’da düzenlenen Tuttur.com Cup turnuvasının ilk maçında Beşiktaş ile Hollanda temsilcisi Vitesse, müsabakanın normal süresini 4-4 berabere bitirdi.. Beşiktaş penaltı atışları sonucunda 8-6’lık üstünlükle finalist oldu..
Maçın başlarında bir ara 2-0 mağlup duruma düşen kara kartallar daha sonra toparlanıp durumu düzelttiler, fakat rakiplerine dişe dokunur bir üstünlük sağlayamadılar..
Maçın en dikkat çeken futbolcusu Beşiktaş’ın Almanya’nın Hoffenheim takımından 6 aylığına kiraladığı kaleci Ramazan’dı.. Kaleci Ramazan, 3 gol yiyen genç kaleci Korcan’ın yerine ikinci yarıda oyuna girdi ve seri penaltı atışlarında kurtardığı 2 penaltıyla da göz doldurdu..
Dikkatle takip ettim, Ramazan ceza sahasına da hakim bir kaleci.. Umarım Beşiktaş’a lig maçlarında yararlı olur..
Beşiktaş, bugün yapılacak Kayserispor-Hamburg maçının galibi ile yarın akşam final oynayacak..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi