Rahim Er

Rahim Er

Aleviler ve bombalanacak camiler!

Aleviler ve bombalanacak camiler!

Darbeler dünde mi kaldı?

Alevi cemaat sözcüleri teşekkürü hak ettiler. Dedikleri şu. “Dün Sivas’ta Madımak Otelini yaktıranlar bugün de camileri bombalatırlardı. Dün Maraş’ta, Çorum’da katliam yaptıranlar, bugün de kendi uçağımızı düşürürlerdi.” Yakın zamanlara kadar aynı kitle, bu faciaları Sünni vatandaşlarımızın yaptıklarına inandırılmıştı.
Bunlar 2003’te yaşandı. Üstüne de AK Parti ikinci kez iktidar oldu, işimize bakalım demek yanlıştır. Eğer hadiseler sadece dünle alakalıysa o zaman tarih ilmi lüzumsuz hâle gelir. Zaman iki boyutlu olur.
Ele geçen her darbe planı ayrı dehşetteydi ama bu “Balyoz” bir başka. Devrin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök Paşayı öldürmeye kalkmışlar. Şayet darbe gerçek olsaymış, dünya ikinci bir Stalin vahşetine tanık olurmuş.
Ses kayıtları ortada. Deliller onlarca klasör. İstanbul’un üzerine çökmekten söz ediliyor. Fatih ve Beyazıt Camilerinin, cuma günü namaz esnasında bombalanması kararı açıklanıyor. Bazı semtler hedef gösteriliyor.
Bütün bunlar size neyi hatırlatmakta?
Harekât Ordusunu değil mi?
Bu zihniyet, Harekât Ordusu’nun devamıdır. Bunlar Türk Ordusundan olamaz. Zorbalar, azınlık oldukları hâlde çoğunluğa tahakküm ederek seçilmiş hükümetleri devirdiler. Harekât Ordusu, 31 Mart Vak’ası, Kubilay Vak’ası, 27 Mayıs 1960’a giden 27-28 Nisan olayları, DP iktidarının üniversiteli gençleri kıyma makinelerinden geçirdiği yalanı. 12 Eylülü yaptırtan kardeş kavgaları. Sol-sağ diye bu ülkenin 5 bin gencinin ölümüne sebep olan karanlık senaryolar. Bazıları için uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ticaretine dönüşen Türk-Kürt çatışmaları.
Bunların hepsi, bu suiistimallerin içinde. Bu dosyalarda. Fakat bu dosyalar sivil mahkemelerden aparılıyor. Doğru, tarih 2003’e dair. Peki sonraki yıllarda neler oldu? Hiçbir şey yaşanmadı mı? Başbakan Tayyip Erdoğan, makam arabasından ne ile kurtarılmıştı? Neden başka bir şey değil de balyoz? O balyoz nereden bitti birden bire?
Niye birtakım isimler hâlâ yurt dışında kaçak?
Eğer, kim sızdırdı? değil de kim yaptı? Soruşturması açılsaydı bu zihniyet düne mahkum edilmiş olurdu. Ama ne var ki yakın zamanlarda ortaya çıkan her darbe soruşturması arkasından önce cılız bir yalanlama, sonra kim sızdırdı soruşturma haberi geliyor. Kim yaptı soruşturması başladığında darbeler dünde kaldı diyebiliriz.
Alevî cemaat sözcüleri gibi Sünnî cemaat sözcüleri de benzer açıklamalar yapmaktalar. Düne dair olsa bile her iki taraf da fikir birliği hâlindedir. Aynısının toplum huzuru adına sivil ve asker arasında da olması lazım. Siviller düne dair olsa bile sokağa dökülüp aleyhte gösteri yaparken askerin kim sızdırdı kızgınlığı içine düşmesi hatadır.
Dış politikada en iyi çözüm çözümsüzlüktür diyen.
Ekonomide yüksek enflasyonla yaşamayı üslup edinen.
Halkı birbirine düşürerek çıkan kargaşada meşru hükümeti devirmeyi vatan kurtarıcılığı sayan dünya tanımaz bir dünya görüşünden kurtulma mücadelesindeyiz.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi