Victoria da kervana katıldı...

Victoria da kervana katıldı...

Kolombiya’lı Victoria'nın ülkemize gelmesi yanılmıyorsam yaklaşık 7 yıl oldu.. Önce Galatasaray’da oynadı, şimdi de Çaykur Rizespor’da top koşturuyor..
Victoria, defansın sol kanadında oynayan bir müdafaa oyuncusu.. Futbolu bana göre, vasatın biraz üstünde.. Bir başka ifadeyle fena sayılmayacak türden.. Akıllarda kalan ise; Victoria’nın frikikten attığı goller..
Kolombiyalı, futbolcuyu durup dururken niye köşemize aldık?.. İzahını yapalım..
Victoria Rave Müslüman oldu.. Hem de hanımı Paola Valencia ile birlikte.
“Çok araştırdım” diyor, Victoria.. Ve ekliyor: “Araştırdım, inceledim ve Müslümanlığın diğer dinlerden daha üstün ve inandırıcı olduğu kanaatine vardım.. Dolayısıyla da Müslüman oldum!.. Bundan böyle Müslümanlığın tüm emirlerini yerine getireceğim.. Devre arası ilk işim ise sünnet olmak!.."
Değerli okuyucularım; dünya arayış içinde.. Buna spor arenasının aktörleri de dahil.. Bu insanlar oturup pineklemiyor.. Arıyor, tarıyor, araştırıyor.. Cenab-ı Hakk, kimine hidayet veriyor, kalbini İslâm’ın ışığıyla nurlandırıyor.. Kimi ise patinaja devam ediyor..
Kalbi nurlananlardan oldu Rizesporlu Victoria.. Ne mutlu ona!.. Tıpkı, Bilal Abdüsselam Anelka gibi.. Tıpkı Frank’ken Bilal olan Ribery gibi..
Ya da; şu an Arsenal’de fırtına gibi esen Hollandalı Robin Van Persie gibi.. Barcelonalı Yaya Toure gibi.. Yine Barcelonalı Eric Abidal, Sevillalı Frederick Kanute gibi.. Bu çocukların hepsi İslâm’la şereflendiler.. Sayılarının artması en büyük temennimdir..
Şimdi birileri çıkabilir ve “Sporcunun kardeş sayılması için sadece Müslüman mı olması gerekir?” diye sorabilir!.. Ardından da ekleyebilir: “Nerede kalır o zaman sporun evrenselliği?..”
Doğrudur, spor evrenseldir!.. Sporun dili, dini, ırkı olmaz diyenler de haklıdır.. Spor, dostluk, kardeşlik, sevgi ve barıştır çünkü..
Elbette bu ifadeleri kabul etmekle beraber, bir Müslüman olarak Müslüman sporcuların adedinin çoğalmasını isterim.. Bu da benim kardeşlik hakkımdır..
Netice-i kelâm; Türkiye’deki futbol macerasına Galatasaray’da başlayan ve şimdi de Çaykur Rizespor’un başarısı için mücadele veren Kolombiyalı Gustavo Andres Victoria Rave kardeşimizi biz de en kalbî duygularımızla tebrik ediyoruz..
Mübarek olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi