Ekrem Kızıltaş

Ekrem Kızıltaş

Kayan Kaya’yı durdurabilmek!..

Kayan Kaya’yı durdurabilmek!..

Peygamber Efendimiz'in (sav), Miladi yıla göre Nisan'ın 20'sine denk gelen doğum tarihi esas alınarak düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, bu sene daha önceki senelere nazaran daha bir yoğunluk kazanmış durumda.

Hemen her il, ilçe, belde ve hatta köylerimizde düzenlenen etkinliklerde, Kur'an-ı Kerim okunuyor; Efendimiz'in hayatından, dinleyenlerin çeşitli dersler alabileceği kesitlerle beraber Hadisler aktarılıyor...

Diyanet'in yanısıra başta Anadolu Gençlik Derneği olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen bu etkinlikler, bazı merkezlerde birden fazla da gerçekleşiyor.

Değişmeyen tek şey ise insanımızın büyük bir bölümünün eksilmeyen ve yıldan yıla artan ilgisi.

İnsanımız, Peygamber Efendimiz'i (sav) anmak için yapılan her etkinliğe katılmayı ve orada anlatılanlardan hissedar olmayı arzu ediyor...

Geçtiğimiz hafta sonu, Anadolu Gençlik tarafından Kumluca ve Elmalı ilçelerinde düzenlenen Kutlu Doğum Proğramlarına katılmak üzere Antalya'da idim.

Kutlu Doğum Proğramına dinleyici olarak katılmak ne ise de, konuşmacı olarak katılmak benim açımdan bir ilkti.

Antalya'nın Elmalı İlçesi'ni daha önceden bildiğim için asıl merakım Kumluca üzerine idi ve sahilde olduğu için turistik bir yer olacağını düşünüyordum.

Ancak Kumluca'ya girmeden önce, ilçeye hakim bir tepeden baktığımızda, bu ilçemizin nerdeyse bir sera denizi halinde olduğunu müşahede ettik. Beraber olduğumuz Anadolu Gençlik Antalya Temsilcisi Ersan Bilgin ve Yurtlar Sorumlusu Muammer Köken, vaktiyle Kenan Evren'in de aynı yerden baktığında, seraları deniz zannederek, 'deniz ne kadar içeri gelmiş' dediğini aktardılar...

Kumluca, insanların hemen tamamının seracılık ve benzeri işlerle iştigal ettiği bir yer ve anlaşılan turizm pek buralara uğrayamıyor. Bu arada ülkemizde yetiştirilen domateslerin büyük bir bölümünün Kumluca kaynaklı olduğunu da öğrenmiş olduk.

Toroslarda yer alan Elmalı, tarım ve hayvancılıkla uğraşılan bir ilçemiz ve laf aramızda elmaları da çok güzel. Bu arada ilçenin hemen kuzeyinde yer alan tepeden yuvarlanan ve kabirleri bu ilçemizde olan Vehhab-ı Ümmi ya da Ümmi Sinan tarafından bir işaretle durdurulduğu rivayet edilen Zincirli Kaya'yı (Kayan Kaya) ancak uzaktan görmek mümkün oldu.

Eğer yuvarlansaydı, Elmalı'ya büyük zararlar vereceği kesin olan kocaman bir kayanın, büyüklerden birisinin işareti ile durmuş olması, Efendimiz (sav) gibi yaşayabilme gayretinin, insanlara ne gibi imkanlar sağlayabileceğinin de bir göstergesi aynı zamanda.

Kumluca ve Elmalı'da düzenlenen proğrama katılanlara, elimden geldiği kadar, Peygamberimiz'in (sav), Cenab-ı Hakk tarafından, öncelikle Müslümanlara olmak üzere, bütün insanlığa bir rehber ve mükemmel örnek olarak gönderildiğini, dolayısıyla iyi birer insan olmak başta olmak üzere arzu ettiğimiz her türlü güzelliğin gerçekleşmesi için, O'nun hayatını mümkün olduğu kadar öğrenmemiz ve O'nun gibi yaşamaya gayret etmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştım...

Antalya ve ilçelerinde düzenlenen kutlu doğum proğramlarının büyük bir ilgi gördüğü ve bundan sonra planlanan faaliyetlerin de büyük ilgi görmesinin beklendiğini aktardı arkadaşlar.

Anlaşılan birilerinin bütün oyalama taktiklerine rağmen, insanımız kendisini var eden değerleri öğrenme hususunda, sınır tanımıyor artık. Bunun için de, bünyesinden çıkan insanların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine destek olup, onları daha çoğunun yapılması için teşvik ediyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekrem Kızıltaş Arşivi