Aziz Üstel

Aziz Üstel

Korkut Özal, ağabeyinin kanını yerde bırakmayacak

Korkut Özal, ağabeyinin kanını yerde bırakmayacak

Korkut Özal, Faik Tarımcıoğlu’nun anlatımına dayanılarak “Turgut Bey, ‘Demirel ve derin yapı, Kürt sorununa (sorunun çözümüne) direniyor, demiş. Siz bunu duydunuz mu? Sizinle bu konuyu konuşmuş muydu? Ölümünde bunun etkisi olabilir mi?” sorusuna çok ilginç bir yanıt veriyor, geçen akşam TRT’de yayınlanan Kozmik Oda programında:

“Genel olarak bunları söylediğini ben de biliyorum. Turgut Bey vefat etmeseydi Demirel’in Cumhurbaşkanı olma ihtimali yoktu. Turgut Bey’in vefatından o yararlandı, kendi bakımından. Sonrasında, askeri de kullanarak, Türkiye’nin gidişatını etkileyecek işler yaptı! Bana göre bugün hala Demirel bir şeyler götürüyor, bir şeylerin içindedir!”

Korkut Bey, ardından da şöyle bir saptamada bulunuyor: “Ülkeyi 1993-2003 arasında yönetenler, Çiller, Erbakan, Mesut Yılmaz, Ecevit ve Demirel ellerine verilen iktidardan kendileri, için faydalandılar! Uyguladıkları politikalar Türkiye’yi 2002 yılında yangın yerine çevirdi. Turgut Bey’in olduğu bir düzende bunları yapmaları mümkün değildi.”

Korkut Özal, “Turgut Bey’in ölümü ciddi ve derinlemesine araştırılırsa, öyle kişiler ortaya çıkar ki” diyor ve acı acı gülümsüyor. Sonra da ekliyor:” Parti liderleri dikkat etmemişlerse hatalı ve suçludurlar... Emniyet ve istihbaratta bilinen kimseler bu işin içindedir diye düşünüyorum...

Eğer bir bütün olarak araştırılırsa, ortaya çıkacak gerçekler, Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasının alt yapısını oluşturur...”

Korkut Özal, milletvekilliği yapmış, içişleri bakanlık koltuğunda oturmuş, siyasetin dışındayken bile sürekli olarak Türkiye’nin nabzını tutmuştur. Çok konuşan bir insan da değildir. Lafını tartıp biçerek ve de sağlam kanıtlara dayandırdıktan sonra söyler. Ayrıca sentez yapmakta da üstüne yoktur.

Rahmetli Özal’ın topu topu beş yıllık Başbakanlık döneminde başardıklarını alt alta yazın, Demirel’in otuz küsur yıllık icraatına bir bakın, aradaki, akıllara ziyan farkı göreceksiniz.

Tansu Hanım, Mesut Bey...

Yarın Türkiye’nin siyasi tarihini yazanlar, onların dönemini dipnotu olarak kulanabilir ve de bir ülke nasıl yönetilir değil yönetilemez başlığı altında sunar okuruna.

Korkut Bey rahmetli ağabeyinin öldürüldüğüne kesinlikle inanıyor. Elinde sağlam bilgler de var. Ama hepsini bir bir açıklamıyor. Devlet terbiyesi çerçevesinde bunları sadece Cumhuriyet Savcısına anlatacak ve ancak bir sonuç alınamazsa, bildiklerini kamuoyuyla paylaşacaktır. Türkiye’ye çağ atlatan bir devlet adamının, eğer öldürüldüyse, katilleri mutlaka ortaya çıkarılmalı! Çıkarmayan ya da engelleyenlerin yakasındadır Korkut Bey’in elleri!

Ve de 70 milyonun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi