Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kılıçdaroğlu Ergenekon’un kaç numaralı üyesi olacak?

Kılıçdaroğlu Ergenekon’un kaç numaralı üyesi olacak?

Kemal Bey “Nerede bu Ergenekon? Adresini verin; gidip üye olacağım!” demiş, önceki gün partisinin TBMM’deki gurup toplantısında.

Kılıçlar çekildi bu bir düello

Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacak

Karanlığın sonunda güneş olacak

Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu

Ergenekon’a üye olmaya giderken, ardında bando mızıka, bu marşı söyleyecek herhalde!!

Şimdi, Ergenekon’un, İtalya’da NATO’nun stay-behind (geride kalanlar) şifre adıyla kurduğu Gladio’nun uzantısı olarak ve de 1965 yılında Özel Harp Dairesi tabelası altında Türkiye topraklarında boy gösterdiğini sağır sultan bile duydu. Ne var ki, Kemal Bey “nedir bu örgüt? Kim uyduruyor? Amacı ne?” gibisinden sorular soruyor. Özel Harp Dairesi’nin varlığını ortaya çıkaran, o pek özendiğiniz, rahmetli Bülent Ecevit’tir sayın genel başkan! Genelkurmay Başkanı Semih Sancar, 1974 yılında, Başbakan Ecevit’ten “acil ihtiyaçlar için” para isteyince, örgütü gizleyen perde aralandı. Sonra, Doğan Güreş’in genelkurmay başkanlığı sırasında, Özel Harp Dairesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na (ÖKK) dönüştürüldü.

Türkiye, Ergenekon adıyla 7 Ocak 1997’de, bir televizyon kanalında yapılan “40 Dakika” adlı program aracılığıyla tanıştı. Program konuğu Erol Mütercimler, Ergenekon adını 12 Mart’ta işkenceli sorguların yapıldığı ve kontrgerilla kad
rolarının ilk kez ortaya çıktığı Ziverbey Köşkü’nün komutanı olarak tanınan ve 1991 yılında bir Dev-Sol militanınca öldürülen emekli Tümgeneral Memduh Ünlütürk’ten duyduğunu açıklamıştı. Yani Ergenekon’u birileri uydurmadı kafasından; böyle bir örgüt var ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, “ Ergenekon örgüt üyesi olduğu öne sürülen kişilerin, kendilerine bu adı yakıştırdıklarını” açıklamıştı...

Kısacası Ergenekon korkunç, ürküntü verici, insana karabasanlar yaşatan bir terör örgütüdür! Neyin ne olduğunu bilmeden, derinlemesine araştırıp incelemeden de, ucuz seçim malzemesi olarak kullanılmamalı. Hele de ikide bir “cumhuriyeti biz kurduk” diyen CHP’nin genel başkanına, “Gidelim Ergenekon’a üye olalım” gibisinden söylemler hiç mi hiç yakışmıyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi