Aziz Üstel

Aziz Üstel

Başbakanın ‘çılgın proje’si

Başbakanın ‘çılgın proje’si

Erdoğan’ın hakkını Erdoğan’a teslim edeceksin; ister yanında ol ister karşısında. Türkiye seçimlere gidiyor. CHP’lisi MHP’lisi, MDP’lisi kulak kesilmiş partilerinin genel başkanları, adayları ne diyecek, ne anlatacak, neler söz verecek diye... Derken Başbakan çıkıyor, “Çılgın projem var, 27 Nisan’da açıklayacağım!” diyor. Ve o saat, herkes kendi partisini bırakıyor, heyecan içinde bekliyor: “Acaba Başbakan ne diyecek? Neyin nesi bu çılgın proje?!”

Anketler düzenleniyor, internet kilitleniyor; akıllara ziyan projeler uçuşuyor havada... Kimi Karadeniz’le Akdeniz’i birleştirecek, yarım kilometre eninde dev bir kanaldan söz ediyor. Hemen bu tasarı masaya yatırılıyor. Mimarı, mühendisi kesiyor, biçiyor kanalı. Kimi, “Bu kanalı kimse 2023’e kadar bitiremez!” diyor, kimiyse “Bitirir canım; feşmekan makinaları var şimdi, deler geçer valla!” diyor. Eminim Başbakan da bir köşeden bunları izleyip kıs kıs gülüyor.
Çünkü ne böyle bir kanaldan söz etti ne de 2023’e kadar iki denizi birleştirmekten. DTP’li kimi bağımsız milletvekili adaylarına kırmızı kart göstermiş YSK; kimin umurunda. Cihaner paraşütle CHP’nin Denizli listesine inmiş; gündeme alan kim? Özetle kimse “Çılgın proje”den başka birşey ne düşünüyor ne de tartışıyor.

Ayın 27’sinde proje açıklanınca ne olacak? Seçim sabahına kadar konuşulacak, tartışılacak, kimi alkış tutacak kimi eleştirecek. Ama gündemin dizginleri hep Tayyip Erdoğan’ın elinde olacak. Siyasetçinin zekisi seçim kazanır, zekası kıt olanıysa neyin nasıl ve neden yapılamayacağını anlatır durur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi