Ve beklenen son...Galatasaray şampiyon

Ve beklenen son...Galatasaray şampiyon

Evet, başlıkta ifade ettiğimiz gibi Galatasaray bir sürprize değil, beklenene imza attı.. 0ftaşspor’u 2-0 gibi net bir neticeyle geçen sarı kırmızılı takım 17. şampiyonluğuna ulaştı.. Galatasaray’ın şampiyonluğunu şu kelimelerle de izah edebiliriz..
Hırs.. Azim.. Sabır.. Kararlılık..
Olay bu.. Bir takım düşünün ki, hocasıyla ligin bitimine 6 hafta kala yollarını ayırıyor.. Ve takım zerre miskal sarsılmıyor.. Kondisyoner Cevat Güler, kaleci antrenörü Nezihi Boloğlu ve yardımcı antrenör Burak Dilmen’le işi götürüyor..
6’da 6 yapıyor ve mutlu sona ulaşıyor.. Tabii takım sadece bu teknik heyete emanet edilmiyor.. Usta ve tecrübeli oyuncular da taktiksel anlamda işin içinde oluyor.. Hakan Şükür, Hasan Şaş, Okan Buruk, Ayhan Akman gibi..
Galatasaraylılık ruhu deniliyor ya!.. İşte o çıktı ortaya.. Gri, flu, donuk, mat, olmayan!.. Yüzdeyüz yerliye yakın.. Berrak ve cıvıl cıvıl.. Bir kısım yöneticilerinin yaşam biçimleri farklı olsa da futbolcuları itibariyle milletine yabancı olmayan.. Ne yapılmak istendiğinin bilincinde olan..
Oftaş maçı öncesi herkes kitap peşindeydi.. Futbolda yaşanan enteresanlıklar niye son hafta yaşanmasın, diye pek çok fikir cimnastiğinin yapıldığını biliyorum.. Yani; Fenerbahçe’nin Trabzonspor karşısında alacağı galibiyet, Galatasaray’ın ise Oftaşspor mağlubiyeti.. Fener penceresinden arzu ve istek bu şekildeydi.. Ancak bu düşüncelerin hayal olduğunu İstanbul’daki ve Trabzon’daki maçlar başladığında herkes anladı..
Galatasaray, seyircisinin önünde kendinden emin bir şekilde başladı maça ve ilerleyen dakikalarda golleri bularak işi tıkır tıkır bitirdi..
Ya Fenerbahçe?.. Ligin bitimine 4-5 hafta kala taraflı tarafsız pek çok kişinin “bu sezonun en iyi futbolunu oynayan takım Fenerbahçe” diye ittifak ettiği ama son haftalarda ne hikmetse sabun köpüğü gibi eriyen koskoca Fenerbahçe!..
Son müsabakası Trabzon’daydı ve bir darbe de Trabzonspor’dan aldı Fener ve de müsabakayı 2-0 kaybetti..
Chelsea’yi, Sevilla’yı, PSV’yi, Anderlecht’i İnter’i, CSKA Moskova’yı çimlere seren ve bu eyleminden ötürü de futbolseverleri sokaklara döken Fenerbahçe bu sezon ikincilikle yetindi..
Fenerliler üzülmesin!.. Hiç değilse “gol kralı” kendi takımlarından çıktı.. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa’nın A kalite takımları karşısında aldıkları başarılı neticelerle de Türkiye’nin yüzünü ağarttılar ve ülke puanının artmasına sebep oldular..
Bu itibarla, hiçbir Fenerbahçelinin başı önde olmamalı, diye düşünüyorum.. Ancak yapılan hatalardan her takım gibi Fenerbahçe de ders çıkarmalıdır..
Netice-i kelam; 2007-2008 sezonunun şampiyonunu kutluyorum.. Galatasaray’lı futbolcu kardeşlerimi, Galatasaray teknik heyetini, yöneticileri ve sarı kırmızılı camiayı tebrik ediyorum..
TEBRİK
Marifet Yayınevi’nin sahibi ömer Ziya Belviranlı, 10 Mayıs Cumartesi günü Maltepe Belediyesi Kültür Merkezi’nde, oğlu Suat’ı evlendirmenin sevincini yaşadı..
Seda ve Suat kardeşlerime ömür boyu mutluluklar diler, Sevimlikurt ve Belviranlı ailesini tebrik ederim..
NOT:
88.4 frekansından yayın yapan Lalegül FM’de hazırlayıp sunduğumuz “HAYATIN İçİNDEN” programı bugün de önemli kişileri ağırlıyor.. Bugünkü misafirlerimiz; Kaanlar Gıda Sanayi Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Kaan ve Cebeci Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Alican Cebeci..
Ekonomiden siyasete, spordan aktüaliteye kadar, hayatın tüm renklerinin konuşulduğu “Hayatın İçinden” programının başlama saati: 17.05..
www.lalegulfm.com


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi