Rahim Er

Rahim Er

Bu dünya bu kadar gerilimi kaldıramaz!

Bu dünya bu kadar gerilimi kaldıramaz!

> Avrupa Birliği’nin yaşaması zor görünüyor. Şengen’in bitmesini euro takip edecektir. Tek çareleri Türkiye’yi razı edip birliğe almak.

Japonya farklı bilinirdi, bir dehşetli deprem, bir nükleer infilak her şeyi alt-üst etti. Rusya, düne kadar bir süper gücün mağrur merkeziydi, şimdi bombaların patlamadığı, onlarca insanın ölmediği ay yok. Çin, Mao’dan sonra etrafındaki duvarların kalkmasıyla dünyada saldırmadığı servet bırakmadı ama yine de 10 dolara 30 gün çalışan köleler ülkesi. Hindistan da öyle. Bu iki ülke tam zenginler ve sürünen fakirler memleketi. İsrail, çok yakın zamanlara kadar kendini ne de ambalajlı pazarlardı. Fanatizmin çağdaş adı. Komşularıyla yüzde yüz problem yaşayan tek devlet.
Bir de bir AB vardı dememize çok yok. Ortak vize tehlikede. Avrupa Birliği’nin yaşaması zor görünüyor. Şengen’in bitmesini euro takip edecektir. AB yürümez. Tek çareleri Türkiye’yi razı edip birliğe almak. Türkler, bundan sonra AB’ye gönüllü olmayacaktır. Türkiye, evvela özür bekleyecek, sonra da şartlarını sıralayacaktır Ülkeleri tek tek sıralamaya gerek yok.
Batı, uyuşturucunun kıskacında.
Batı, fuhşun bataklığında.
Batı, insafın uzağında.
Batı, işsizlik tehdidinde.
Batı, ekonomik darlık kuşatmasında.
Batı, bastonlu batı olmakla yüz yüze.
ABD mi? Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Hispanikler cemiyeti ayrı problemi, Afrikalı Amerikalılar ayrı problemi. İşsizlik ve diğer her mevcut. Derin devlet gücü, Barack Obama ile zencileri kazanmak istedi. Obama’dan sonra Latin/Hispanik asıllı bir başkana hazır olun.
İslam âlemine veya Orta Doğu-Kuzey Afrika kuşağına gelince. Bir şey demeye gerek var mı? Şu gün vitrin düğünleriyle çürük diş gibi sallanmasını makyajlayan Britanya krallığının, bölgeye ilk dünya harbiyle getirdiği sözde sultanlar, kukla krallar, despot reisler, mazlum halkı iliklerine kadar sömürdükleri halde hâlâ doymamışlar. ‘Benden sonra tufan’ demiyorlar, ‘benden sonra oğlum!’ direnmesindeler.
Dünyada atom var, huzur yok.
Uzayda uydular var, evlerde saadet yok. Mücadele samimiyetsiz yapıldığı için terör daima azgın.
Kurumlar iflasa gidiyor:
NATO Libya’da beceriksizlikten, zincirleme hatalardan başka ne yapabildi? BM adaletsizliğin sembolüdür. IMF, üçüncü dünya ülkelerine girdi mi hükümetler titrerdi. Meğerse diplomatik dokunulmazlıkları bile yokmuş. Şüpheli bir taciz rezaletine adı karışan başkanlarının bileğine kelepçeyi bir çavuş taktı.
Bu çağda çok zulmedildi.
Bu çağın seması ahlarla, feryatlarla dolu.
Dünya gerildikçe gerilmiş vaziyette.
Bu kocamış dünya, bu kadar gerilimi kaldırmaz.
Bu fay, bir gün kırılır. Bir üçüncü dünya temizliği olur ama nasıl olur, faturası nasıl çıkar şimdiden bilinmez. Şu bir gerek ki kimsenin yaptığı yanına kâr kalmaz.
Dünya zalimler çöplüğüdür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi