Dumansız günler geldi, çok şükür!..

Dumansız günler geldi, çok şükür!..

AK Parti hükümetinin akıbeti için tabiri caizse papatya falı açılmaya çalışıladursun, hükümet; “durmak yok yola devam” diyor ve icraatlarına devam ediyor.. Tabii bu icrai faaliyetlerden memnun olan var, olmayan da var!..
Bana arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim, demiş eskiler!.. Kamer Genç gibi siyasetçiler şayet yapılanları alkışlasa, ya da Kemal Anadol gibi solcular bu hükümeti şakşaklasa, o zaman da “eyvahlar olsun, gitti canım Türkiye” deyip başımızı taşlara vurmamız gerekir, diye düşünüyorum..
Evet, bunları söylüyoruz ama elbetteki “sallabaş” değiliz.. Ve bu hükümetin her yaptığını ya da yapacağını onaylıyoruz, anlamını da kimse çıkartmasın!.. Yapılan her hayırlı işi destekleriz.. Mesela sağlık, mesela öğrencilere dağıtılan kitaplar ve bunların ailelere sağladığı katkı, mesela her ile üniversite açma gayreti, mesela özgürlükler, mesela birazdan aşağıdaki satırlarda okuyacağınız sigara dumanından insanlarımızı kurtarma harekatı gibi..
Peki olumsuzluklar yok mu?.. Elbette var ve olacak da!.. İnsanın olduğu yerde yanlış da olacak.. Yeterki kasıt olmasın, yeterki ard niyet, bulunmasın…
Mesela, sırası gelmişken insanlarımızın istenilen oranda gerçekleşmeyen beklentisini sizlerle paylaşayım.. Bir grup insanla daha yeni görüştüm çünkü.. Hazinenin dolu olduğunu ekonomistler söylüyor.. Devletin parası var.. Kasa dolu.. Hem de eskiyle mukayese kabul edilmeyecek şekilde.. Ama bu olumlu tablo, insanlara şöyle ya da böyle yansıtılmıyor.. Hâlâ daha emekliye 5-10 YTL gibi komik zam yapılıyor.. Halbuki mevcut iktidarı taşıyan bu tür insanlar.. İşçi, memur, esnaf, çiftçi ve de emekli.. Dilemiyoruz elbette, ancak vaki bir kapatmada başka bir ifadeyle muhtemel flu bir ortamda, gelecek olanlar hazır toplanmış olan paranın idaresini de ellerine geçirecekler.. Nasılsa toplanmış!.. çöpsüz üzüm, kemiksiz et, misali..
Hükümete sesleniyorum;
“Ey hükümet, idare sizlerin elindeyken gariban insanlarla da biraz paylaşın!.. Dar gelirliye de açın kesenin ağzını.. Her şey, plandan programdan, mali disiplinden, IMF’den ibaret değil.. İnsanların gönlünü alın!.. Alın ki, o insanlar da sizleri dar günlerinizde yalnız bırakmasın..”
Gelelim başlıkta da belirttiğimiz ve de bizim de alkışladığımız olaya.. Evet başlıktaki cümle bu ülke insanı için bir zamanlar temenni gibi bir şeydi.. Ancak 19 Mayıs 2008’den sonra gerçek oluyor..
Hükümet devrim niteliğinde bir işi daha gerçekleştiriyor..
Programın ana başlığı “DUMANSIZ HAVA SAHASI.. ”
19 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Türkiye’miz sigara denen bir büyük illetten kurtulmanın ciddi manada adımını atacak.. Artık kapalı mekanlarda sigara içilmeyecek.. Yasak, açık alanların bazılarını da kapsayacak.. Mesela, stadlarda bazı görgüsüzler 15 cm’lik purolarından çıkarttıkları dumanla insanları rahatsız edemeyecekler.. Vapur seyahatlerinde denizin o muhteşem iyod kokusunu almanızı elindeki sigarasıyla engellemeye çalışan insanlar; artık bu eylemlerinde muvaffak olamayacaklar.. 0kul bahçeleri de, hastane bahçeleri de bundan nasibini alacak.. Sigara yok artık!.. 0lacaksa da herkes evinde içecek.. Evdeki çocuklar da bilinçlenecekler, annelerine, babalarına; “yeter artık, kendini zehirlediğin!.. Kendini de bizi de düşün” diyecekler!.. Ve ardından ekleyecekler; “ne mutlu, artık bizim de sığınabileceğimiz bir kanun var!..”
Evet değerli dostlarım!.. 19 Mayıs’ta yürürlüğe girecek olan sigara yasağının tanıtımı için önceki gün Conrad 0tel’deydim.. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve ekibi, RTüK Başkanı Dr. Zahid Akman’ı da yanlarına alarak 50’ye yakın yazılı ve görsel medya temsilcilerine bir bilgilendirme yemeği verdiler.. Ben de VAKİT gazetemizi temsilen bu anlamlı toplantıya katıldım..
Balo salonundaki ağırlamada kanun ana hatlarıyla tanıtıldı.. Gazetelere ve televizyonlara verilecek olan reklamları da izledik.. Belki ilk başlarda uygulama sıkıntılı olabilir.. Ama bunlar aşılamayacak işler değil.. İnsanların, temiz hava alma haklarını yine kendilerinin koruyacaklarına inanıyorum.. Tabii burada kanunu engellemek isteyecek olan “çok uluslu güçleri” de unutmamak gerekir.. Ve bunların ülkemizdeki isimleri Ahmet, Mehmet olan temsilcilerini.. Adamların dünya kadar yatırımları var.. İnsanlar zehirlenmiş, umurlarında mı?.. Gelsin sıcak dolarlar!.. Nijeryalı kanser olmuş, Türk astım olmuş, çinli bronşit olmuş, Hintlinin damarı tıkanmış, adamlara ne?..
ömrünün 20 senelik bölümünü sigara içmekle geçiren ve daha sonra Allah'ın lütfuyla bu illetten kurtulan birisi olarak söylüyorum ki; bu kanunu sahiplenelim!.. Bu kanunu destekleyelim!.. Cenab-ı Allah’ın verdiği bu aziz vücuda sigara dumanıyla eziyet etmeyelim..
Biliyorum, bu satırları okuyan ve de sigara bağımlısı olan kardeşlerimin kafaları karışabilir.. Hocam, çok keskin konuşuyorsun da, diyebilirler.. Ben de sigara içerken o mereti o kadar benimsiyordum ki, içerken o kadar keyif alıyordum ki, “kürre-i arz da herkes sigarayı bırakır, ama ben bırakamam” diyordum!.. Ama bir ara rahatsızlanıp bunun bedelini de ödeyince, keyfin de, zevkin de, boş olduğunu anladım.. Anladım ama iş işten geçtikten sonra!..
Tabii, zararın neresinden dönülürse kârdır.. Sigarayı bırakın.. Göreceksiniz, çok daha kaliteli bir yaşama kavuşacaksınız.. Yemeden içmeye, yürümeden koşmaya kadar, her şeye yeniden kavuşacaksınız..
Kısacası; hayattan zevk alma kabiliyetiniz gelişecek..
Denemesi bedava!..
Haydi dostlar!..
Tayyip Erdoğan hükümeti hepimizin önüne bir şans getirdi..
Sağlam bir nesil için..
çoluk çocuğumuzun zehirlenmemesi adına..
Atın elinizden şu sigarayı..
Kavuşun sağlığınıza..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi