Bölükbaşı ve AKP’ye oynanan oyun

Bölükbaşı ve AKP’ye oynanan oyun

MHP’li Bölükbaşı kaç gündür medyanın peşinde koştuğu bir isim. Gazeteler ağzından laf almak için neredeyse yarışıyor.
Bu ilgi durup dururken başlamadı. önce bir internet sitesinde Balçiçek Pamir meziyetlerini yazdı. Ardından şöhreti dalga, dalga yayılarak ulusal medyaya ulaştı. O tarihe kadar AKP’ye verdiği destekten dolayı yerden yere vurulan MHP, Bölükbaşı sayesinde yeniden ‘sol,ulusalcı medya’nın ilgi odağı oldu.
Pamir’e göre Bölükbaşı,Türban düzenlemesi ile AKP’ye tuzak kurulduğunu, bu fikrin de kendisinden çıktığını söylemişti.
Bölükbaşı’nın yalanladığı bu iddia, MHP’ye şüpheyle bakan çevreler için bir karine oldu. AKP’nin oyuna getirildiğine dair kuşkular yerini tam bir kanaate bıraktı. 22 Temmuz seçimlerinden sonra alkışlanan MHP, bu defa yuhalanan bir parti halini aldı.
Bölükbaşı, Balçiçek Pamir’in yazdığı şeyleri konuştu mu, konuşmadı mı şimdilik bunu bilebilecek durumda değiliz. Konuşmuş olsa bile, MHP’nin böyle bir planın parçası olduğunu söylemek için çok erken.
çünkü siyaset oyunu çok ihtimalli bir oyun. Söylenenle hedeflenen her zaman aynı olmayabiliyor..
Bazı çevrelerin bizi inandırmaya çalıştıkları AKP’ye tuzak fikri de sanki, bir tuzağı ifşa etmekten ziyade, başka bir amacı hedefliyor gibi.
Bu amacın ne olduğunu anlarsak, MHP’nin AKP’ye tuzak kurup, kurmadığını da açığa çıkarmış oluruz.
Sol, Ulusalcı medyanın 22 Temmuz’dan önceki hedefi, MHP ile CHP arasında köprüler kurarak, seçimden sonra da bu ilişkinin sürmesini temin etmekti.Plan AKP’yi ‘yalnızlaştırma’ düşüncesi üzerine kurulmuştu.
Seçime kadar plan aksamadan yürüdü.
Ama seçimden sonra mecliste darbeci ulusalcı çevrelerin beklemediği bir MHP vardı. AKP’yi yalnızlaştıracağı yere, tam tersini yaparak kriz potansiyeli taşıyan önemli kararlarda AKP ile beraber hareket eden bir MHP vardı.
Darbe medyası önce bir şaşkınlık yaşadı. MHP’yi kısa bir süre top ve laiklik ateşine tuttu. Sonra toparlanarak AKP ile MHP arasında kurulan ve Türkiye’nin çok da hayrına olan bu iş birliğini sabote etmeye karar verdi.
Bölükbaşı’nın patenti bana ait dediği tuzak iddiaları da işte bu dönemde ortaya çıktı. Onun için MHP’nin AKP’ye tuzak kurmasından daha inandırıcı olan, Bölükbaşı üzerinden ‘belki onun da katkılarıyla’ AKP-MHP iş birliğine tuzak kurulduğudur.
Bölükbaşı’ya isnat edilen sözlerle taraflar arasındaki güvensizlik kışkırtılmış, MHP ile AKP arasındaki köprüler uçurulmuştur.
AKP’nin düştüğü bir tuzak varsa o da budur.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi