Zor oldu... Temiz oldu...

Zor oldu... Temiz oldu...

İsviçre’yi son dakika golüyle geçerek Avrupa Şampiyonası finallerinde çeyrek final ümidimizi son maça taşıdık..
Gerçekten çok zorlandık.. Maçın ilk devresinde bardaktan boşanırcasına yağan yağmur maçı maç olmaktan çıkarsa da müsabakanın yine de zevkli geçtiğini söyleyebilirim..
Milli Takımımızın kadrosu açıklığında yine canımız sıkıldı.. “Eyvah!.. Fatih Terim ilk maçtan ders almamışa benziyor!..” dedik!.. Nihat yine ilerde tek santrafor!.. Tuncay sol tarafta!.. Aurelio ön libero mevkiinde, fakat tek başına!.. Hamit ise sağbekteki yerinde sefilleri oynamaya devam!.. Tümer, Arda ve Gökdeniz ise serbest geziniyorlar.. Bu oyun düzeniyle biz İsviçre maçını nasıl alacaktık?. üstüne üstlük bir de yağmur bindirince ve buna da İsviçre’lilerin fiziksel üstünlükleri ilave olunca, apışıp kaldık.. Gölü andıran sahada bizimkilerin kısa pas yapmaları da ipe un seren tuhaf görüntülerdi..
Ya İsviçreliler?.. Uzun paslarla yağmurlu sahada nasıl oynanacağını ilk devrede bize öğrettiler.. Nitekim, bir kanat organizasyonunda Hakan Yakın’la golü de buldular.. Aynı Hakan 2 dakika sonra aynı pozisyonda öyle bir gol kaçırdı ki eğer o golü atsaydı işimiz ilk devrede bitmişti..
Hakan Balta, Hamit, Gökdeniz, Emre Aşık, Nihat, Tuncay ve Tümer ilk yarının dökülen isimleriydi..
İkinci yarı Fatih Terim uykudan uyandı ve olması gerekeni yaptı.. İlk yarı sahaya ne oynadığı belli olmayan Tümer’le Gökdeniz’i çıkarttı. Yerlerine Semih’le Mehmet Topal’ı aldı.. Bu doğru hamle bize bu önemli maçı kazandırdı.. çift santrafora döndük.. Nihat biraz daha sola, Tuncay ise sağa kaydırıldı.. Mehmet Topal ise ilk yarı İsviçrelilerin kombine akınlarından bunalan Aurelio’ya destek oldu.. Ve böylece Aurelio da gerçek kişiliğini buldu.. Nitekim bunun semeresini çabuk aldı Milli Takım.. Nihat’ın sol taraftan yaptığı şahane ortaya kafasını uzatan Semih takımımızı beraberliğe taşıyan isim oldu.. Fakat İsviçre akınları da bitmek bilmiyordu.. Volkan, Hakan Yakın’ın ayağından gelen topu fevkalade bir refleksle kurtarmasını başardı.. Eğer o gol girseydi “bu iş buraya kadar” diyecektik..
Derken, son dakikada Tuncay&Semih kombinezonunda gelen topu önünde bulan Arda, nefis bir şut çıkartarak Euro 2008’de işimizin henüz bitmediğini ilan etti.. Şimdi esas final 15 Haziran Pazar gecesi..
Portekiz mağduru çek’lerle müthiş bir maça çıkacağız..
Bu müsabakayı mutlaka kazanmamız gerekiyor.. Beraberlik halinde ise averajlar eşit olduğundan seri penaltılara geçilecek..
Hayırlısı olsun!.. Dileğimiz; Milli Takımımızın aziz milletimize bir zafer daha hediye etmesi.. Bekliyoruz..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi