En zalim kim?

En zalim kim?

Batılı bir yazar bir eserinde “İnsanlar teker teker ölür” demiş ve bu söz Türkiye’de birçok yazar-çizer tarafından çokça tekrarlanmış. “Bin kişi kurşuna dizilse hepsi ayrı ayrı ölür” denmiş. Edebiyat sohbetlerinde ölüm işlenirken bu söz yeniden tekrarlanmış.

Halbuki evlerinde olduğu halde bir defa açıp okumadıkları Kur’an-ı Kerim’de Meryem Sûresi’nde ayet 80’de “... ve O bize tek başına gelecek”   buyururken ayet 95’te “Hepsi kıyamet gününde O’na teker teker gelecektir” buyurur. En’am Sûresi ayet 94’te “Sizi ilk defa yarattığımız gibi Bize teker teker geldiniz” buyurur.

Kehf Sûresi’nin 46’ncı ayetinde mal ve evladın bu dünya hayatının süsü olduğunu, salih amellerin/Kur’an’a uygun eylemlerin Allah katında daha hayırlı olduğunu haber verir. 45’inci ayette yeryüzünde yağmurların yağmasıyla yeryüzünün yeşermesi, sonunda o yeşilliklerin kuruyup rüzgar önünde çerçöp olup savrulması gibi bir gün malımız ve evladımız da bize fayda vermez olacak. 48’inci ayette Rabbin huzuruna dünyaya geldiğimiz gibi (malsız, evlatsız, çıplak ve teker teker) varacağımız haber verilir.

Hazreti Ömer: “Hesaba çekilmeden, kendinizi hesaba çekiniz” diyor. (Tirmizi, sıfat’ül-kıyamet hadis 2461, İbn’i Ebi Şeybe, Müsannef 7/96,188)

Geliniz, bu dünya mahkemelerinden korktuğumuz kadar bari ahiret mahkemesinden korkalım. Hatta daha fazla korkalım. Bu dünyanın hakimleri de bizim gibi insanlar. Önüne gelen belgelere, bilgilere, şahitlere göre hüküm verirler. Şahitlendirilemeyen, ispat edilemeyen iddialardan dolayı ceza veremezler. Ama ahiret mahkemesinde en büyük işimizden en küçüğüne kadar yaptığımız her şeyin yazıldığı kitabımızla karşılaşacağımız haber verilir. (Kehf 49)

En zalim adam kim?

Zevkine adam öldürüp, koliye koyup, şehrin meydanına bırakan mı?

Hazineyi hortumlayan, yetimin hakkına el koyan, o paraları kodamanlara rüşvet olarak veren mi?

Dünyanın efendisi bir milleti, dilenci haline getirenler vs mi?

Rabbimiz, Kehf Sûresi’nin 57’nci ayetinde Allah’ın ayetleri kendisine hatırlatıldığı halde ondan yüz çeviren ve yaptığı kötülükleri unutandan daha zalim birinin olmadığını haber verir. Ve bu ayet Kur’an-ı Kerim’de bazı değişikliklerle 16 defa tekrarlanır.

Dünyanın en fazla adam öldüren manyağının öldürdüğü insan sayısı onlarla yüzlerle ifade edilir.

En büyük soyguncularının hortumladığı birkaç milyar dolarla ifade edilir. Ama Allah’ın ayetlerini inkar eden, o ayetler hatırlatıldığında yüzünü çevirenler, binlerce katilin, soyguncunun, tefecinin, mafyanın, hainin, casusun yetişmesine zemin hazırlarlar.

İşte onun içindir ki Rabbimiz pislik üretme merkezlerine dikkatimizi çekmektedir.

Dünyanın en kaliteli sineksavarını geliştirerek havada sinek avlamak, ileriliğin veya gelişmişliğin ölçüsü olamaz. Asıl olan sinek üreten merkezleri kurutarak sineğin üremesini engellemektir.

“Amerikan polisi çok iyi eğitildiğinden, teknolojinin bütün imkânlarından yararlandığından, her sene bir milyonun üstünde suçluyu adalete teslim ediyor” haberi aslında yüz kızartıcı bir haberdir.

Milletlerin hedefi, gül gibi çocukları eğitim kurumlarında diken haline getirdikten sonra, devlet gücünü göstermek için o dikenleri kırmak değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi