Son maç son heyecan..

Son maç son heyecan..

7 Haziran Cumartesi gecesi İsviçre-çek Cumhuriyeti arasında oynanan Euro 2008 finalleri bu gece Almanya-İspanya arasında oynanacak olan final maçıyla sona eriyor..
Gerçekten rüzgâr gibi geçti Euro 2008.. çok enteresan müsabakalara şahitlik ettik.. özellikle de taraflı-tarafsız pek çok futbolseverin sempatisini kazanan Türkiye’miz, nefis maçlara imza attı.. Neydi o son dakikalarda kazanılan maçlar?..
Eminim ki, Euro 2008 yıllar sonra dahi konuşulduğunda akla ilk gelen takım yarı final oynayan Türkiye olacaktır..
Şunu da belirtmekte yarar var. Bundan böyle bizim takımı daha üst yerlerde görebiliriz.. Mesela, bu takım birkaç ciddi takviyeyle dünya kupasında da önemli işler yapabilir.. 0 hız ve kaliteyi gösterdi bizlere.
Bu turnuvada öyle maçlar izledik ki, bir daha böyle müsabakalara da şahitlik edermiyiz, doğrusu bilemiyorum.. Fırtına gibi esen, rakibini limon gibi sıkan öyle takımlar seyrettik ki, bahis konusu takımların bir sonraki maçta bu sefer rakipleri tarafından abandone edildiğini gördük.. Mesela bir tanesini söyleyeyim; Hollanda, çeyrek finalde Rusya maçına çıkana kadar rakiplerini silindir gibi ezmişti.. Fransa’ya 4, İtalya’ya 3, Romanya’ya ise 2 gol atmıştı..
Sonra?.. 0 uçar gibi hücum oynayan Hollanda çeyrek finalde Rusya’nın karşısına çıktı.. çok kişinin “Bu Hollanda, Rusya’ya da en az 5 atar” dediğini hatırlıyorum.. Ama ne oldu?.. Rusya, Hollanda’yı sahadan sildi..
3-1’lik net bir skorla Hollanda’yı evine yolladı..
İşe bakın ki, aynı Rusya yarı final maçında İspanya önünde eridi gitti.. Şahsen ben bile Rusya-İspanya müsabakasını Rusya’nın kazanabileceği düşünmüştüm.. Niye böyle düşünmüştüm?.. Hollanda önünde adeta resital veren Pavluchenko ve Arshavin gibi futbolculara sahipti Rusya takımı da ondan!..
Ancak; İspanya, tıpkı Almanya gibi turnuva takımı olduğunu bir kere daha ispat etti.. Rusya’yı önce kilitledi.. Daha sonra da attığı 3 golle işi bitirdi. Kilitlemeyi de bırakın bir tarafa ezip geçti..
Netice-i kelâm; pek çok A kalite takımın erken havlu attığı Avrupa Şampiyonası’nda gönül isterdi ki, İspanya’yla finali Türkiye oynasın....
Ama heyhat!..
Beceremedik..
0ysa, nasıl da canlı ve heyecanlı bir seyirciye sahiptik..
Ne diyelim; inşallah bir başka bahara..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi