Bilardobahçe!..

Bilardobahçe!..

Fenerbahçe Şampiyonlar ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Macar MTK takımını rahat bir oyun sonunda 2-0’la geçti..
Müsabakayı açık farkla kazanabilirdi Fenerbahçe!..
Forvet biraz hovarda davranınca gol sayısı 2’de kaldı..
Uzun zamandan beri bu kadar ayağa seri oynayan, bu kadar tiktak top dolaştıran bir Fenerbahçe görmedim, desem yeridir.. Luis Aragones, kendi oyun karakterini yerleştirmiş Fenerbahçe’ye..
Bir ara baktım, sahada sanki İspanyol Milli Takımı top koşturuyordu..
Müsabakayı Esenköy’de izledim.. Esenköy Milli Eğitim Tesislerinin salonundaki dev ekranda ve bazı dostlarımızla birlikte..
Rahmetli Belediye Başkanı Adnan Kaptan’ın kardeşi özer Kaptan yanıbaşımda!.. Ali Toraman ve Ahmet Taşçı diğer yanımdalar..
Tesislerin idarecileri olan Galatasaray’lı Hamdi Şahin ve Memduh çelik’de yanımızdalar ve onlar da bir Fenerbahçe’li gibi hop oturup hop kalkıyorlar..
Fenerin sağlı sollu çabuk akınları karşısında bir ara keyiflenen özer Kaptan kardeşim, “Sami abi, bu olsa olsa “BİLARDOBAHçE” diyor.. Biz de bu kelimeyi kaçırmıyoruz ve başlığımıza alıyoruz..
Gelelim maça..
Güiza çok koşan ve gol yollarında nerede bulunmasını iyi beceren bir forvet.. Semih’le iyi bir ikili oluşturuyorlar..
Roberto Carlos, her zamanki gibi.. Yılların kaşalotu..
Uğur Boral oynadığı süre içerisinde Macar ekibinin sol tarafını otobana çevirdi..
Alex De Souza her zamanki gibi maestro rolündeydi..
çok koşan değil, topu koşturandı Alex!..
Geride oynayan Edu ve Lugano hatasız oynadılar..
Colin Kazım MTK maçının yıldızlarındandı.. Sağ kulvarda güzel hareketler yaptı.. Arkasında oynayan Gökhan Gönül’le yaptığı verkaçlar göz doldurdu..
Semih yine aynı Semih.. Hava hakimiyetiyle, rakiplerinin arkalarına sızmadaki çabukluğuyla, on numara topçu.. İnanın bana göre Güiza’dan bile iyi..
0yuna sonradan girenler için de iki kelime edelim..
Emre Belözoğlu..
Sanki kırk yıllık Fener’li gibi oynadı..
Nefis hareketlere imza attı..
Alex ve Emre’li bir orta saha Fener tibünlerini anında harekete geçirdi..
Burak Yılmaz’dan verim alır Argones.. Burak hareketli çocuk.. Hocasını iyi dinlerse Fenerbahçe’de iyi işler yapar..
Gürhan’dan pek bir şey anlayamadım.. Ancak, Aragones beğeniyor ki şans tanıyor bu futbolcuya..
Ve Volkan.. Yine hayati iki hata yaptı.. Yan toplardaki tereddütü kafa karıştırdı.. Kale atışı kullanımındaki laubali tutumu da gözlerden kaçmadı..
Netice-i kelam; Fenerbahçe’de bu sene İspanyol rüzgarları izleyeceğiz.. Gerçi MTK maçı ne kadar ölçü olabilir ama Aragones farkı açık ve net gözüküyor..

HAYIRLI OLSUN..
Anayasa Mahkemesi kararını verdi..
Sonuç açıklandı.. Ve bıçak sırtı bir oylama neticesinde AK Parti kapatılmadı.. Böylece kaos bitti.. Aylarca süren kafa karışıklığı nihayete erdi.. Belirsizlik şimdilik sona erdi.. Şimdilik diyoruz, zira karşı cephe aktörlerinin ne yapacağını kestirmek gerçekten zor..
Uzatmayalım, yeni bir dönem başlıyor artık.. Ciddi bir yargı reformuna ihtiyaç var.. Anayasa Mahkemesi Kanununun yeniden gözden geçirilmesi meselesi var.. Vatandaşın en çok üzerinde durduğu konu bu.. Parti kapatmaya negatif bakıyor vatandaşlarımız!.. Bu çağda “bakkal dükkanı kapatır gibi parti kapatılmamalı” diyenlerin sayısı çok fazla..
Bir başka mesele de ekonomi.. Hükümetin insanlarımızı ekonomik anlamda canlandırmaya yoğunlaşması gerekir.. Bu aziz millet devletin bekası için “kan kusar kızılcık şerbeti içtim” der..
Ama milleti de ekonomik manada rahatlatmak gerekir.. Tekrar hayırlı olsun.. Allah aziz ülkemizi korudu...
Millet olarak tek kelimeyle direkten döndük diyebiliriz..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi