Boksör Abdülkadir Güler baklavada da şampiyon!..

Boksör Abdülkadir Güler baklavada da şampiyon!..

Abdülkadir Güler.. Gaziantepli.. 1956 doğumlu.. ülkemiz boksunu yıllarca dünya ringlerinde temsil etmiş ve pek çok başarılara imza atmış şampiyon bir boksörümüz..
Şampiyon boksörle Yalova’nın Esenköy Beldesi’nde tanıştım.. Abdülkadir Güler her Gaziantepli gibi doğuştan baklava üstadı.. Ve de iyi bir baklava ustası.. Esenköy’de “0smanlı Baklavaları” adı altında bir dükkân işletiyor Şampiyon Abdülkadir Usta..
Soruyoruz usta Şampiyona;
Anlat bakalım şampiyon.. Abdülkadir Güler kimdir?. Boksla baklava nın ne alakası var?..
Anlatıyor;
“Sami abi, her şeyin başı kader.. Alın yazısı.. 1956’da Gaziantep’te doğdum.. Boksa İstanbul’da başladım.. İlk kulübüm Fatih’teki İtfaiye.. 1974’te Büyükdere Boronkay Kulübü’ne transfer oldum.. 1974’te ise Türkiye şampiyonasında 60 kg’da Milli Takım’a girdim.. 4 defa Türkiye şampiyonluğum var.. 1 kere Balkan Şampiyonu oldum.. Uluslararası Stranca Boks Turnuvası’nda birinciliğim var.. Romanya Altın Kemer Turnuvası’nda ikinciliğim var.. Yine Uluslararası RCD Turnuvası’nda 1.’lik kürsüsüne çıktım.. 36 defa da Milli oldum..
Neticede şanlı bayrağımızı pek çok kereler göndere çektirerek Milli Marşımızı gözyaşları içinde okudum.. Allah’ıma her zaman şükrediyorum, bana böyle sevinçler tattırdığı için!..”
Peki şampiyon, diyorum ve soruyorum; “O kadar boks yaptın, bir şeyler kazanabildin mi bari?.. Futbolcuların çuvalla kazandığı bir memlekette sen ne yaptın?. Durumun ne âlemde?..”
Cevap veriyor şampiyon;
“Abi, bu iş gönül işi.. Boks, amatör bir spor.. Getirisi pek yok.. Tanınıyorsun, eğer mazbut bir hayatın varsa, milletimiz gibi yaşıyorsan, kısacası milletimizin hassasiyetlerine tercüman oluyorsan, her yerde sevilirsin.. Biz belki para kazanamadık ama milletimizin sevgisini kazandık..”
Ya baklavacılık?..
“Bizim esas mesleğimiz, Sami abi.. İyi malzemeyle baklavanın en iyisini yaparız..”
Şampiyonun bu sözlerini AK Parti Malatya Milletvekili ömer Faruk öz, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, özer Kaptan, Ali Toraman, Murat özgener, Kemal Albayrak, Lami özey ve Ahmet Taşçı’yla birlikte dinliyoruz ve şampiyona; “O halde getir bakalım baklavaları da bir not da biz verelim” diyoruz!..
Hay hay Sami abi, hemen diyor Abdülkadir Güler ve yaptığı nefis baklavalardan bir demet sunuyor..
Yalnız baklava mı?.. Gözleme, içli köfte ve değişik Antep tatlıları da işin cabası.. Evet değerli okuyucularım; bir zamanların ünlü boks şampiyonu Abdülkadir Güler, şu anda ekmeğinin peşinden koşuyor.. Ve Yalova’nın şirin beldesi Esenköy’de müşterilerinin damak zevkine katkıda bulunuyor..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi