Müslüman denge adamıdır

Müslüman denge adamıdır

Biz, inanç esaslarının temelinde orta yolu tutanlarız.

"Allah üçtür" diyenlerden olmadığımız gibi, "Allah hiçtir" diyenlerden de değiliz.

Hergün İhlas suresini bir kaç defa okuyarak bütün dünya insanına "Allah birdir" mesajını göndermeye devam ederiz.

Biz, dünya nimetlerinden yararlanma konusunda Sevgili peygamberimizin "Elinizin altında çalışanlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin" (Buhari Itk 15) emrine uyan ve kazancımızın kırkta birini ihtiyaç sahiplerine farz olarak, bunun dışında nafile olarak da dağıtan insanlarız.

Altı milyar insanın servetine denk gelecek serveti iki yüz kişinin tekeline veren ve onu hırsızlarımın elinden almasınlar diye dünyanın yedi yüz yerine üs karakol kuran kapitalist olmadığımız gibi insanları fakirlikte denk hale getiren komünist de değiliz.

Bugün insanımızı rahatsız eden sesler: Çok yiyen kapitalistlerin geğirtisi ile iradesi dışında aç kalan bir kısım komünistlerin karın gurultusudur.

Hint fakirleri gibi yememeyi fazilet sayanlardan değiliz. Eski Roma’nın devamı olan batılı kapitalistler gibi yemek için öldüren ve çok yiyerek halkını obezleştirerek yok edenlerden değiliz.

Allah’a daha çok kulluk yapabilmek, zalimin bileğini büküp, mazlumun haklarını korumak ve yeryüzünde fitneden eser bırakmamak için dengeli yemesini bilenlerdeniz.

Biz, Vatikan papası ve bütün Katolik papazları ve rahibeleri gibi bekârlığı fazilet sayanlardan olmadığımız gibi, her gece ayrı biriyle yatan da değiliz.

Allah’ın mülkünde Allah’ın koyduğu kurallara uygun olarak evleniriz ve bu evliliğimizi de ibadet sayanlardanız.

Eşine karşı kazak erkek değil, kılıbık da değil, kalbi ılık olanlardanız.

Kendini kocasının işçisi veya aşçısı gibi görmek veya kimyasal birleşimi sağlamak için bir evde/laboratuarda bir arada yaşamak mecburiyetinde hissetmek veya kocasını yolunacak kaz gibi görmek yerine onu hayat arkadaşı görmektir orta yol.

 "Yönümüzü batıya mı dönelim yoksa doğuya mı dönelim" diyen ve bu uğurda milleti kamplara ayıran, kendi yanında olamayanları hainlikle suçlayanlara karşı "Doğu da batı da Allah’ındır" (Bakara 142) diyenlerdeniz.

Rabbimiz bizi orta ümmet kıldığını, bizim dünyanın denge unsuru olmamız gerektiğini Bakara suresinin 143’üncü ayetinde şöyle buyurmuş: " Böylece sizi insanlara karşı (her türlü aşırılıktan uzak) orta (yolu izleyen) bir ümmet kıldık ki insanlara karşı (doğruluğun) şahitleri olasınız ve peygamber de size şahid olsun."

Sevgili peygamberimiz de "İşlerin en hayırlısı  orta olanıdır" buyurmuş.(Beyheki, Şuab-ül Îman 3/402)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi