Aziz Üstel

Aziz Üstel

Senle de olmuyor senle de!

Senle de olmuyor senle de!

Galatasaray, Karabük karşısında ilk yarım saat sezon başından beri yapmadığı bir şey yaptığı ve futbol oynadı. Bunun sonucu olarak da 3. dakikada Chedjou’nun golüyle öne geçti. Bu yarım saat boyunca Sarı-Kırmızılılar, ayağa pas yaptı, ileride pres uyguladı ve Burak’ı 3 kez gol pozisyonuna soktu. Ancak Burak bu 3 pozisyonu da inanılmaz bir şekilde kaçırdı. Burak; tek başına forvet oynayabilecek yetenek ve beceriye sahip değil. Yanında mutlaka bir forvet daha olması gerekiyor. Nitekim Galatasaray’ın 2. golünü atan Umut, savunmanın Burak’a odaklanması üzerine araya girip topa vurabildi.

Orta alanda Selçuk, hala kayıpları oynuyor. Arada bir ortaya çıkıyor, bir-iki olumlu hareket yapıyor, ondan sonra ortadan yok oluyor. Prandelli’nin torpillisi Dzemaili, çok az da olsa futbol oynadı. Anacak ilk onbirde yer bulacak bir futbolcu değil.

Galatasaray’da transferin ne kadar yanlış yapıldığının bir göstergesi: Veysel ve Tarık kadroda olmalarına rağmen, geride hala emektar Sabri ile Hakan Balta oynuyor. İstatistiklere bakarsanız en çok koşan futbolculardan biri Hamit. Ancak o da beklenenin çok gerisinde top oynuyor.

Bu kadar süre geçmiş olmasına rağmen, Prandelli hala doğru bir onbir çıkaramıyor, oyunu okuyamıyor, maça zamanında müdahale edemiyor. Bu arada Sneijder’i de küstürmek üzere. Ya ilk onbirde oynatmıyor, ya da Dzemaili dururken, onu çıkarıp Umut’u alıyor. Karabük, arka alanda büyük boşluklar bırakan düzene geçtikten sonra sahaya sürülmesi gereken tek futbolcu da Bruma’ydı. Süratiyle ve adam eksiltme yeteneğiyle gol pozisyonlarına girebilirdi. Ancak Bruma aklına bile gelmedi.

Özetle; Prandelli ile olmuyor. Burak’la da olmuyor!   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi