Kemal Belgin

Kemal Belgin

Federasyon tiyatrosu!

Federasyon tiyatrosu!

BUGÜNLERDE eğlenmek mi istiyorsunuz, biraz hayatın problemlerinden arınmak mı niyetindesiniz, o zaman size en iyi adres olarak günümüz Futbol Federasyonu’nu gösterebilirim.
Bugün uzun yazmayacağım. Zaten kısa yazacaklarım bile tatlı(!) bir Cumartesi geçirmenizi sağlayacaktır. Ama şimdiden görür gibiyim benim medyamı... Nasıl mı? Dev manşetlerle, “Devrim” diye bağıracaklardır.
O zaman bu devrimi açalım. Efendim; Futbol Federasyonu’muz bundan böyle her Salı günü Merkez Komitesi Başkanı Zekeriya Alp yönetiminde bir “Basın-Hakem-Federasyon” paslaşması programı düzenleyecekmiş. Yani, spor gazetecileri veya başka konuların köşe yazarları gelip, MHK başkanı ile haftanın hakem kararları değerlendireceklermiş. Hatta hatta bu toplantılara zaman zaman o haftanın maç yönetmiş bazı hakemleri de katılacaklarmış. Böylece medya üzerinden sürtüşmeler son bulacak, dolayısıyla da futbolsever rahatlayıp tribünlerde anarşiye neden olmayacakmış.
Eh, bu kadarına da ancak yuh denir. Yani, seyircisiz maç yerine kadınlara ve çocuklara maç rezaletinden sonra yeni bir rezalet daha... Dünyanın herhangi bir ülkesinde, en geri kalmışlar da dâhil, bana benzeri bir uygulama gösterin, ayaklarınıza kapanır günlerce dua ederim.
Demek ki siz hakem mahremiyetine dalacaksınız ha federasyon yetkilileri... Bu o demektir açıkça. Futbolcuya, yöneticiye, seyirciye hiçbir şey yapamıyoruz bari konuşması da yasak olan hakeme dalalım. Bu o demektir, açıkça...
Vallahi de, billahi de bu fikirlerin babalarını öyle merak ediyorum ki, sormayın gitsin... Hatta kadın ve çocuklar rezaletinden sonra bunu da dünyaya açalım. Benim spor medyam, o eski rezaletin bütün dünyada uygulanacağına iddialara girmişti ya... Hani bizde neden kalktı o zaman?
Son nokta... Aziz Yıldırım’a 45 yeni bir ceza geldi. Öteki, yani 60 gün olanı bitmeden... Ekranda topladılar, sanırım yazılı basında da öyle yapılmıştır, yani 105 gün... Peki, Aziz Yıldırım geçenlerde ne demişti; “160 gün verseler ne olur...” Ben de diyorum, ebedi hak mahrumiyeti verseniz ne olur ki? VİP tribününe giremez, bir de resmi evraka imza atamaz. En iyisi siz hakemleri parçalayın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi