Haydi hayırlısı...

Haydi hayırlısı...

19. Dünya Kupası gurup elemelerindeki ilk müsabakamıza Erivan’ın Hrazdan Stadyumu’nda başlıyoruz..
Rakip Ermenistan..
Deplasmanda oynayacağız!.. Ermenistan futbol takımı koşan bir ekip.. Teknik Direktörleri Danimarkalı Jan Paulsen, Ermeni futbolcuları taktiksel anlamda oldukça geliştirdi.. Takımın başına bu sene geçmesine rağmen Ermenistan Milli Takımı’na hızlı futbol oynatıyor Danimarkalı hoca..
Açık ve net konuşmak gerekirse, biz, Ermenistan’dan daha iyi bir ekibiz.. FİFA son açıklamasında Türkiye’nin dünya sıralamasında 10. olduğunu belirtti.. Buna mukabil Ermenistan’ın dünya futbolunda bir başarısı yok!.. Futbol sıralamasında da çok geriler.. 0 itibarla bu akşamki maçta bana göre favori Türkiye.. Yeter ki, telaşsız başlayalım.. Yeter ki, defansımız dikkatli olsun.. Ve de ani toplardan kontra yemeyelim..
Eğer bizim çocuklar orta sahada iyi bir pres oturturlarsa Ermeniler o presi açamazlar.. Niye?.. Pres teknikle açılır çünkü.. Atarsınız kanatlara birkaç uzun top, rakibin presini kırarsınız, fiyakasını da bozarsınız!.. Ama bu işleri de ayağına hakim topçular yapar.. İşte o teknik elemanlar bizde var.. Ermenilerde yok gibi..
Gelelim işin siyasi tarafına..
Bildiğiniz gibi, Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü bu maça davet etti.. Gül, önce haliyle düşündü.. Düşünmesi de doğaldı.. Zira; Ermenilerle tarihe dayanan dostluk olduğu gibi, menfi işler de yaşanmış geçmişte!..
Ancak, Abdullah Gül kararını verdi.. Türkiye-Ermenistan maçını Erivan’da Sarkisyan’la birlikte seyredeceğini ilan etti..
Sizler bu konuda ne düşünürsünüz bilemem ama Abdullah Gül bana göre doğruyu yaptı.. Konuşmak, kontak kurmak, hiç konuşmayıp devamlı dedikodu üretmekten bence daha iyidir.. Geçmişte çok acılar yaşanmıştır.. 0smanlı zamanında pek çok vatan evladı Ermeni çeteler tarafından katledilmiştir.. Çok ocaklar sönmüştür.. Geçen sene bir muhabbette Erzurum’un yiğit evladı 0p. Dr. Ali Gürcan’dan Ermeni çetecilerin yaptıkları zulümleri dinlemiştim.. İnanın, aklım hafsalam durmuştu.. Bizzat Ali Bey’in akrabaları da uğramış o kıyıma.. Ama şimdi elimizi vicdanımıza koyacak olursak o çetelerle ve o çetecilerle Ermeni olmaları dışında hiçbir alakası olmayan ve kendilerini samimi Türk vatandaşı sayan Ermenileri hangi kefeye koyalım?. Hepsini topyekün red mi edelim?.. Elbette reddedemeyiz!.. Reddetmemeliyiz de!.. Ceddimiz 0smanlı öyle yapmamış ki.. Hepsini milleti olarak görmüş.. Yahudi dememiş, Ermeni, Rum dememiş, hak edeni, liyakatlı olanı, en yüksek mertebelere kadar çıkartmış..
0 suretle de 622 sene “Cihan Devleti” olmuş..
Ya Peygamber Efendimiz?..
Allahü Teâlâ tarafından Âlemlere rahmet olarak gönderilen o aziz, o muazzez Peygamberimiz(sav), kimseyi soyundan, sopundan, ırkından, dolayı aşağılamamış!.. Aşağılanmasına da müsaade etmemiş..
“Mescidine gelen ve bir köşede alenen bevl eden bir yabaniye bile kızmamış, onu karşısına alıp güzel ve tatlı sözlerle kişinin imanla şereflenmesine vesile olmuş..”
Demek ki, her şeyin başı konuşmak!.. Ardından da, tahammüllü ve samimi olmak..
Değerli okuyucularım; Sene 2008.. Düşmanlıklar ilanihaye sürdürülemez.. Sürdürülmemeli de..
Koskoca bir köy görünümü veren dünyada yaşıyoruz.. Her türlü bilgi insanoğlunun emrinde ve her şey de bir “tık” kadar yakın!.. Basıyorsunuz klavyenin tuşuna, gizli, saklı, görmediğiniz, bilmediğiniz, hiçbir şey kalmıyor!.. Durum bu merkezde olunca, kavgalar, gürültüler, kinler, garezler daha ne kadar sürer?.. Gün gelecek uzun yıllardan beri zihinlere kazınmış olan Türkiye-Ermenistan sevgisizliği de bitmeye mahkûm olacak.. Umarım o gün gelmiştir.. Yine umarım, futbol maçının oynanacağı bu akşam tarihi bir milad olur.. Ve iki milletin ilişikilerini düzelten yeni bir sayfa açılır..
İşe tekrar sportif anlamda bakacak olursak; elbette ki, Milli Takımımızın bu maçı kazanacağına inanıyorum..
Tabii, topun yuvarlak, futbol oyununun da her sonuca açık olduğunu unutmuyorum..
Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül de inşallah sahadaki futbolcularımız gibi başı dik, anlı ak olarak ayrılır stadyumdan!..
Son söz;
Haydi Milli Takım!..
Milletimiz seninle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi