İsmail Hakkı Akkiraz

İsmail Hakkı Akkiraz

Yeditepe’den Gençler

Yeditepe’den Gençler

Bismillahirrahmanirrahim

Âlemlerin Rabbi, İslam’ı bir hayat nizamı olarak gönderen, hesap gününün hâkimi, Allah (c.c)’a hamd ederim. Salât ve selâm, peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)’ya, âline ve sahabelerine olsun.

Erbakan Hocamızın önemli sözlerinden birisi de “Bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençliğidir.” sözüdür. Yine Erbakan Hocamız gençlerin görevleriyle alakalı olarak söylediği şu söz de önemlidir: “Bir milletin güçlü olması için, evlatlarının bir yandan ilim öğrenmesi bir yandan nefis terbiyesi yapması öbür taraftan da cihat etmesi lazım gelir.” Gerçekten gençlik bir ülkenin geleceğidir. Bir genç topluluğuyla birlikte olduk. Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümü öğrencileri Saadet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ettiler. Genel Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Kamalak gençlere ev sahipliği yaptı, onlara Milli Görüş’ü ve Saadet Partisi’ni anlattı. Gençler, çeşitli sorular sordular.

Soru 1: AKP dindar kesimden oy alan bir parti, Saadet Partisi de aynı kesimden oy alıyor. Deniliyor ki oyları bölmeyelim, Saadet’e oy verirseniz CHP gelir, bu konudaki düşüncelerinizi öğrenmek isteriz.

Milli Görüş partileri merkez ve kitle partileri karşısında hep bu tür suçlamalara muhatap olmuştur. Milli Selamet Partisi, Adalet Partisi’ni, Refah Partisi de Anavatan Partisi’ni bölmek ile suçlanmıştır. Seçmen CHP ile korkutularak merkez partilerine oy vermeye zorlanmıştır. Şimdilerde aynı oyun Saadet Partisi için oynanmaktadır. Yine seçmen CHP ve paralel yapı ile korkutularak AKP oy vermeye zorlanmaktadır. AKP’de Milli Görüş kadroları tarafından kuruldu, bölücülük yapmayın denilmektedir. Bu telkinlerin geçmişte ve günümüzde seçmen üzerinde etkili bir yöntem olduğu bir gerçektir. Ancak, Milli Görüş partilerinin bir bölen olarak suçlanması, seçmenin merkez sağ, muhafazakâr partilere oy desteği sağlaması için tasarlanmış bir oyundan başak bir şey değildir. Oynanan bu oyunu fark edemeyen seçmenler bu kitle partilerine büyük oy desteği vermiş olmalarına rağmen bir türlü aradığı refahı ve saadeti bulamamışlardır. Bu partilere bin yıl da destek verip iktidara taşısalar yine de saadet bulmazlar. Çünkü bu kitle partileri faizci kapitalist nizamı yürütmekte, uyguladıkları vergi politikaları ile de halka zulmetmektedirler. AKP’de bu faizci düzeni yürüttüğü için topluma saadet getiremedi, getiremez de. Gerçek şudur. Saadet Partisi milletin oylarını bölmüyor, bu oyları faizci AKP ve muhalefetinin elinden kurtarmaya çalışıyor. Kurtarabildiği oylar iler de Adil Bir Düzeni kurmaya koşuyor?

Soru 2: Saadet Partisi’nde Erbakan, Numan Kurtulmuş Genel Başkanlık yaptılar, şimdi siz (Mustafa Kamalak) genel başkanlık yapıyorsunuz. Erbakan’ın vefatından sonra Saadet Partisi’nin durumu nedir?

Saadet Partisi Milli Görüş’ün tek temsilcisi olarak Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu davanın temel esaslarına bağlı ve sadık kalarak yoluna devam etmektedir. Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Saadet Dünyasını kurmak için var gücüyle çalışmaktadır.

Soru 3: AKP değil de, Saadet Partisi iktidarda olsaydı bugün Ortadoğu’da yaşananlar yaşanır mıydı? Ortadoğu nasıl bir Ortadoğu olurdu?

Saadet Partisi iktidarda olmuş olsaydı, bugün Ortadoğu’da yaşanan hiçbir olay yaşanmazdı. Çünkü Saadet Partisi şahsiyetli bir dış politika izler, lider ülke olma konumu itibariyle çatışan tarafların arasında adaleti tesis eder, bölge huzur ve barışa kavuşurdu. Irak ve Libya bölünmez, Suriye harap olmaz, Afganistan işkâl edilmez, Mısırda darbe olmazdı.

Soru 4: Yasaklar, baskılar, ılımlı İslam konusunda neler düşünüyorsunuz?

Saadet Partisi hakkı üstün tutan bir partidir, hakkın hak anlayışına göre hareket eder, temel insan haklarını kısıtlayan hiçbir eylemi onaylamaz. Güçlünün, kuvvetlinin dayattığı yanlış hak anlayışını şiddetle reddeder. İslam dini saadet dinidir. Bu dinin içinin boşaltılması kabul edilemez. Ilımlı İslam ve benzeri çalışmalar Irkçı Emperyalizmin ve haçlı zihniyetinin bir oyunudur. Bu oyuna alet olunamaz. İslam’ın yolu orta yoldur ve metodu ikna etmektir. Bugün bu orta yolu Milli Görüş ve Saadet Partisi temsil etmektedir. Biz, bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz.

Soru 5: Türkiye’nin ortamını nasıl buluyorsunuz? AKP’nin icraatlarını olumlu karşılıyor muşunuz?

Yanlış terazinin başına doğru adam koysanız bile terazi doğru tartmaz. Türkiye’de yürütülen düzen bozuktur. Bu düzenin din ve ahlak anlayışı sakattır, ilim anlayışı, talim ve terbiye düzeni sakattır, ekonomi ve iktisat düzeni sakattır, siyaset, idare ve hukuk düzeni sakattır. Bu düzenin bize önerdiği din ve ahlak bizim dinimiz ve ahlakımız değildir. AB’nin din ve ahlak anlayışının tevhidi yoktur, hayası, iffeti, edebi, helali ve haramı yoktur. Faiz ve haksız vergiler toplumu köleleştirmektedir. Eğitim düzeni, nesilleri eritme süreci olarak işlemektedir. Hukuk ve siyaset düzeni adil değil, zalimdir. AKP bu bozuk düzeni yürütmektedir. Bu düzeni AKP yürütüyor diye bu düzen adil olmuyor. İktidarın kimi iyi işleri de bu bozuk ve zalim düzenin ömrünü uzatmaya yaramaktadır. Bu gidişatın sonu yoktur. Kurtuluş Milli Görüş ve Saadet Partisi iktidarında ve Adil Düzendedir.

Soru 6: Son Fransa olayları hakkında Saadet Partisi ne düşünüyor?

Haçlı Avrupa ve Irkçı Emperyalizmin İslam düşmanlığından kaynaklanan bir oyunudur. Avrupa’nın da kurtuluşu İslam’dadır.

Soru 7: Kadınların siyasetteki yeri konusunda ne düşünüyorsunuz?

Kadınların toplumda ifsat aracı olarak kullanılması yanlıştır. Kadının istismar edilmesi ve yanlış alanlarda kullanılması toplumu felakete götürür. Kadınların aile içi görevlerini aksatmayacak şekilde fıtratına uygun alanlarda çalışma hayatında görev almaları doğrudur.

Toplumun yarısının kadınlardan oluştuğu düşünüldüğünde siyasi çalışmalarda kadınlara önemli görevler düşmektedir. Milli Görüş partilerinde kadınlar, her zaman ıslah siyasetinin etkin bir gücü olmuştur.

Soru 8: Saadet Partisi ile AKP arasında ne gibi farklar vardır?

Saadet Partisi ile AKP arasında dört ana konuda fark vardır. 1- Yön farkı: AKP kuvveti üstün tutmakta, batıca siyaset yapmaktadır ve yüzü batıya dönüktür. Saadet Partisi hakkı üstün tutmakta, İslam’ca siyaset yapmaktadır. Saadet Partisi’nin yüzü Milli Görüş’e, İslam’ın hak ve adalet ölçülerine dönüktür. 2- Yer farkı: AKP zalimlerin yanında yer almakta, Saadet Partisi mazlumların yanında yer almaktadır. AKP’nin yürüttüğü faizci düzen, milletin varlıklarını güç sahiplerine aktarmakta zengini daha zengin fakiri daha fakir yapmaktadır. Saadet Partisi’nin kuracağı adil düzende faiz yoktur. Haksız vergilendirme yoktur. Bunun için imkân sahiplerinden toplanan vergiler fakir fukaraya aktarılır, böylelikle huzur ve barış ortamı sağlanmış olur. 3- Ölçü farkı: AKP AB kıstaslarını kendisi için ölçü kabul etmektedir. Saadet Partisi ise İslam’ın getirdiği hak ve adalet esaslarını ölçü kabul etmektedir. 4- Amaç farkı: AKP, Avrupa Birlikçidir, Faizci Köle Düzenini yürütür. Saadet Partisi İslam Birliğinden yanadır, savunduğu düzen Adil Düzendir.

DOĞRU YOL

Yolun eğrisi de doğrusu da vardır. Doğru yol Milli Görüş yoludur. İktidar olmanın manası vardır. Bu mana ile ilgili olarak Rabbimiz buyuruyor. HAC 41: “O Müslüman kullarıma yeryüzünde iktidar verdiğimizde namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler ve onlar (Müslüman iktidar mensupları) iyiliği emreder, kötülükten de alıkoyarlar. Bütün işlerin sonu Allah’a aittir.” Kur’an, tıpkı namaz gibi, oruç gibi siyasetin nasıl yapılacağını, iktidarın nasıl olacağını da ana hatlarıyla belirliyor. Bu siyasetin tek adresi Saadet Partisi’dir. Gençler başarılar dilerim vesselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Hakkı Akkiraz Arşivi