Beşiktaş idare etti!..

Beşiktaş idare etti!..

UEFA Kupası’nda mücadele veren takımlarımızdan Beşiktaş, Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımını zor da olsa 1-0 yendi.
Bu tür iki ayaklı maçlarda 1-0’lık netice 2-1’den iyidir.. Öbür türlü bir gol yediğinde eleniyorsun!.. Hiç değilse rakip rövanşta 1-0’ı bulsa bile gol atıp cevap verme imkânın var, ne bileyim, işin uzatmaya gitme ihtimali var, vs..
Perşembe gecesi Çırağan Sarayı’ndaydım.. Allah’sızlığı yaşam biçimi yapmış ve de tam anlamıyla şiar edinmiş Darwinizme, verdiği karşı mücadeleyle tanınan ve kısa adı BAV olan, Bilim Araştırma Vakfı’nın iftar davetine Ayhan Bölükbaşı kardeşimle birlikte icabet ettim.. Bu vesileyle de pek çok gönül dostuyla beraber olma imkânını buldum..
İftar yapıldı, ardından da doyumsuz çay muhabbeti..
Gazetemiz VAKİT’in Müessese Müdürü Nuri Karahasanoğlu, Av. Remzi Yedikardeş, sporun ve sporcunun dostu İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, 7.5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürlüğü yapan ve bu süre içerisinde unutulmaz hizmetlerin yanı sıra, pek çok da başarılı projeye imza atan Ayhan Bölükbaşı’yla birlikte o gece oynanacak olan maçları tartışıyoruz.. Ani bir kararla kalktık ve Çırağan’a yakın bir mesafede bulunan İnönü Stadı’na gitmeye karar verdik.. Beşiktaş - Metalist Kharkiv maçını seyretmeye..
Yanımızda Beşiktaş’lı Nuri Karahasanoğlu olunca, Beşiktaş müsabakaları daha bir anlam yüklü olarak görülüyor.. Nuri Bey, maçı seyretmiyor, adeta santim santim yaşıyor..
Neyse, İnönü Stadı’nda VIP’deyiz ve müsabakayı izliyoruz.. Bu benim de sezonun ilk Beşiktaş müsabakası izlemem oluyor..
Gelelim müsabakaya.. Açık konuşmak gerekirse maçtan fazlaca keyif almadım.. Beşiktaş’ın doğru dürüst ataklarına da şahit olmadım.. Ukrayna ekibi sanki daha organize bir takım hüviyetindeydi.. 2 topları da direkten döndü.. Bizimkilerde ne çoğalma vardı, ne de başka bir şey!.. Ne oyunu kenarlara yayma, ne Delgado’nun o bildiğimiz füzeleri.. Ne de Nobre’nin fırsatçılığını konuşturup rakip arkalarına sızma harekâtı..
Durum böyle olunca da Metalist takımı orta sahada istediği gibi top çevirdi.. Bereket versin, Holosko ofsayt kokan bir gol attı da Beşiktaş tur için umutlandı..
Benim, maç hakkındaki yorumum bu şekilde..
Tabiî ikinci maç, yani rövanş ne olur?..
Beşiktaş eğer hakiki karakartal gibi oynarsa, bu takımı evinde ezer geçer.. Ama gerçek Beşiktaş gibi olursa!..
Beşiktaşlı elemanların Ukraynalılardan kalite olarak fazlalığı var.. Teknik olarak bunu görünce anlıyorsunuz..
Ancak bu maçta göremedik o klas ayakların hünerlerini..
Her şeye rağmen, hayırlısı diyoruz ve rövanşı bekliyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi