Kemal Belgin

Kemal Belgin

Eze eze yenmek budur!

Eze eze yenmek budur!

BEN Galatasaray’ın UEFA Kupası’nın kazandığı 2000 yılından bu yana bir Türk takımının, hem de bir Rus takımını, böylesine eze eze yendiğine ilk defa tanık oluyorum. Haa rakip 2,5 aydır maç oynamamış olduğundan zaten organize olamayacaktı. Bunu de öne sürerek maçtan önce çok dostuma Fenerbahçe’nin bu maçı rahat kazanarak rövanşa turist olarak gideceğini iddia etmiştim. Hatta bazıları yapma etme dedi ama, sanırım maçtan sonra haklı çıktığımı gördüler.

Fenerbahçe maçı neredeyse tam saha pres yaparak oynayabildi. Bundaki rahatlık da maçtan sonra Rus takımı oyuncularının ve hocalarının şu demecinde yatıyordu: “Çok yorulduk...” Şayet bir Rus takımı yorulmuş ise, bunda Fenerbahçe’nin sahanın her yerinde fazla adamla mücadele etmesinin rolü olduğu kadar, yukarıda da değindiğim gibi rakibin maç eksiğinin rolü vardı.

Düşünebiliyor musunuz; Fenerbahçe’nin ilk golünde Gökhan Gönül kanadından iniyor, yani kontra da değil, sürüyor, bakıyor ve harika bir orta atıyor. Bu arada bakıyoruz Lokomotif savunmasında üç kişiler... Peki, Fenerbahçe kaç kişi... Tam tamına bir fazlasıyla dört kişi... Souza geriden takip etmiş, yükselip kafayı köşeye çakıyor... Rakipte Fernandes var. Hani şu gecelerin adamı... Bu arada Beşiktaş’ı kutlayayım da bu oyuncuyu bir an önce elinden çıkardığı için... Oysa fanatik taraftar çok kızmıştı yönetime... Yürüyecek hali kalmamış. Asıl merakın odur ki, acaba takımla döndü mü, yoksa İstanbul gecelerine mi aktı?

Neyse... Soldan Caner silindir gibi... Souza neredeyse bütün ataklarda Ozan’a eşlik ediyor. Volkan bir harika... Harmanladıkça rakibin zaten olmayan nefesi gırtlağını düğümlüyor. Ama ya Nani? Acaba hoca ile aynı memleketten oldukları için mi maçı tamamlıyor? Örneğin Volkan dursa da Nani çıkıp yerine Alper girseydi, bir on beş dakikada bu maç beşlik olur muydu? Van Persie mi? Eh, o taraftarın torpillisi... Bakınız burada şimdi bir kere daha yazıyorum; Fenerbahçe taraftarı büyük bir hata işliyor. Hollandalının oyundan çıktığı her anı protesto ederseniz, yarın tek alternatif olarak kalabilecek Fernandao da sizi protesto eder... Siz soyunma odalarının ne sürpriz ve ne gelişmelere gebe olduğunu bilir misiniz?

Sonuç mu? Moskova soğuktur. Tamam... Ama takımı şehrinden de daha soğuk kalmış. Bence Fenerbahçe önde Volkan ve Alper’den oluşacak kanatları ve onlara çabuk eşlik edecek Ozan’la maçı orada da rahat kazanır. Aksi olursa, başka yerlere de yansıması olur. Bu nedenle Pareira ve öğrencileri, sanki bu maçı hiç oynamamışlar gibi davranmalıdırlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi