Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Ele verir talkını!

Ele verir talkını!

İKTİDAR sözcüleri tarafından yapılan açıklamalar sizlere de, “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” atasözünü hatırlatmıyor mu? İktidar sözcüleri Suriye’de izlemekte oldukları politikalar nedeniyle Amerikalılara ve Ruslara seslenerek, “Aklınızı başınıza alın” çağrısında bulunuyorlar! Peki, Suriye’de yaşanmakta olan olaylardan dolayı sadece bu iki ülke mi aklını başına almalı?

Şalom gazetesinin haberine göre halen Suriye’de 17 devletin hesabı, kitabı, planı var! Ve yine Şalom tarafından verilen habere göre bu 17 devlet Suriye’de “silahların susması” yönünde karar almış durumda! Şalom böyle bir haber veriyor ama Suriye’de silahlar hiç de “susacak” gibi görünmüyor!

Hâl böyle olunca iktidar sözcüleri Amerikalılar ve Ruslara, “Aklınızı başınıza alın” çağrısında bulunuyorlar!

Biz bu çağrının kapsama alanının genişletilmesinin yararlı olacağına inanıyoruz! İngilizler de, Fransızlar da, Almanlar da, Çinliler de, Suudi Arabistanlılar da ve hatta bizimkiler de yani Türkler de akıllarını başlarına alsa ne kadar güzel olur! Yıllar önce Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında karıştırılan Suriye’de kimi ülkelerin dolduruluşuna gelerek “başrolü” kapmaya heveslenenlerin şimdi içine düştükleri acıklı durum ortada!

Dün onları Esad’a karşı kışkırtarak ve “Gün sizin gününüz” diye “sırt sıvazlayanların” bugün Esad ile “içli-dışlı” olmaları anlaşılır gibi değil!

Onlarla beraber herkes aklını başına alsalar iyi olacak! Akıllarını başlarına alsalar ve başka ülkelere yönelttikleri, “Ne işiniz var Suriye’de?” sorusunu bir kez de kendilerine, “Ne işimiz var Suriye’de?” diye sorma cesaretini gösterebilseler!

Tamam, Suriye kilometrelerce sınırımız olan bir komşumuz! Tamam, Suriye’de binlerce insanımızın akrabaları, eş ve dostları bulunuyor! Tamam, Suriye hapşırırsa biz nezle oluyoruz! Ama bütün bunlar Suriye’de yaşanan olayların tam da içinde bulunmamızı gerektirmiyor ki!

Suriye öyle bir ülke haline gelmiş ki hemen hemen dünyanın her ülkesi orada hak iddia ediyor! Ama haklı, ama haksız orada hak iddia edenlerin oluşturduğu karmaşa içinde bulunmak kimseye bir şey kazandırmıyor ki! Eğer bugün başkalarından “akıllarını başlarına” almalarını isteyenler vakti zamanında bu çağrıyı “kendi kendilerine” yapsalardı bugünkü sıkıntıların çoğu yaşanmıyor olacaktı!

Yani ele talkını verirken kendileri salkımı yutmamalı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Zeki Ceyhan Arşivi