Kemal Belgin

Kemal Belgin

Ben değişik yazarım!

Ben değişik yazarım!

BÜTÜN yazıları okudum desem yalan olmaz. Hemen hemen ekrandan bize gelen programların tamamına yakınını izledim desem yalan olmaz. Okumadıklarımda ve izlemediklerimde bu benim yazacağım en önemli noktalar varsa helal olsun...

Açalım... Önce o muhteşem stat başta Beşiktaş olmak üzere ülke futboluna hayırlı olsun! Hemen ne yazacağımı merak ettiğiniz için ayrıntıya geçelim... Beşiktaş, Fenerbahçe’yle giriştiği şampiyonluk mücadelesinde bence en zor viraja Bursaspor maçıyla girecekti. Çünkü rakip iyi bir kadroya sahipti. Üstelik uçuk kafalıların yıllar önce bastığı pompa ile iki takım arasındaki hava da bozulmuştu.

Devam için paragraf yenileyelim. Öyle veya böyle hayli sert ve mücadeleli geçen maçta Beşiktaş 3-1 öne geçmişti. Yani korkulu rüya bitmek üzereydi sanki... Neyse... Oyunda bana göre her zaman olması gereken Stoch harika bir gol attı. Dakika 71’i gösteriyordu ve skor 3-2 gibi ince bir hat üzerine gelmişti.

Devam edelim... Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş, önden Olcay’ı alıp, Necip’i sahaya sürmez mi? “Yahu hoca” derler adama, “3-1 iken aklın neredeydi?” Ne demiştim Kasımpaşa maçından sonra, sona doğru maçı soğutmak, skoru korumak, tempoyu düşürmek, oyun alanını en az yorularak daraltmak en ciddi stratejik hamlelerdir... Şenol hoca Necip’i geç alarak muhtemel bir Bursaspor son hamlesini yedi.

Devam edelim... Buraya dikkat lütfen! Ben 50 yıllık gazetecilik ve ondan da önce başlayan spor ve futbol merakımda neredeyse, aklımın erdiği kadar, 60 yılımı geçtim... Ve ömrü hayatımda hiç bir maçta, hele hele böylesine şampiyonluğa giden yolun sonlarında, bir takımın iki bekini de bitime normal süre olarak yedi dakika kala değiştirdiğine hiç rastlamadım, hiç duymadım. Evet, Serdar yerini Beck’e, İsmail de Tosiç’e bıraktı. Bu oyuncular nerenin oyuncularıdırlar? Savunmanın... Maça ve oyunun pozisyon durumuna göre kaç dakikada ısınabilirler? Şenol hoca dua etmelidir ki, maç 3-2 galibiyetle bitti. Sanırım okuduklarınızdan ve izlediklerinizde bunlardan hiç söz etmemişlerdir.

Beşiktaş stadın ve seyircinin gazı ile süratli oynadı. Pozisyon buldu, goller attı. Bursaspor hiç bir şekilde ne stadın açılışından, ne de rakibin şampiyonluğa gidişinden etkilenmeden oynadı.

Hakem mi? Yukarıda sözünü sık sık ettiğim ortama göre iyi maç yönetti. Penaltı çok ince karardı. Daha önce de Gomez’le aynı pozisyon olmuştu ona çalmadı. Ancak her iki pozisyonda da olay yerine iki metre kadar yakındı.

Sonuçta Beşiktaş, çok zor bir rakibi yenerek yoluna devam etti. Bursaspor oyun alanının tamamını kullanmak yerine bir Konyaspor gibi oynasaydı ne olurdu, onu bilemem işte...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi