Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

HDP’nin züğürt tesellisi!

HDP’nin züğürt tesellisi!

YAPILAN kamuoyu araştırmaları HDP’nin terör örgütüne verdiği destek nedeniyle ciddi “oy kaybettiğini” ortaya koyuyor! Bu kamuoyu yoklamalarını pek ciddiye almayan HDP yönetimi de anketler yaptırmış!

Ortaya çıkan sonuç üç aşağı beş yukarı aynı! Bu gerçeği kabullenmek istemeyen HDP yönetimi bulduğu formül ile kendi kendilerini kandırmayı tercih etmiş gibi görünüyor! “Oylarımız metropoller ve Batı’da azalmış ama Doğu’da artmış durumda” diye kendi kendilerine gelin-güvey oluyorlar! Tam bir “züğürt tesellisi” yani!

Hele bir terör örgütünün Doğu’daki baskısı ortadan kalksın o zaman bakalım HDP’nin oyları oralarda artmış mı azalmış mı? Siz binlerce kişinin evinden, köyünden, mahallesinden kısaca yurdundan olmasına sebep olan terör örgütünün eylemlerine önce arka çıkacaksınız ondan sonra da oyların size gelmesini bekleyeceksiniz!

Doğu ve Güneydoğu’da HDP’ye verilen oyların ardındaki terör örgütü baskısını görmezden gelmek mümkün mü?

“Ya oylarınız ya da huzurunuz” baskısı ile karşı karşıya kalan nice vatandaş “mecburi istikamet” olarak bu partinin yolunu tutmuş vaziyette değil mi?

Bize kalırsa şirketlere kamuoyu araştırma yaptıran HDP yönetimi bu gerçeği de göz önünde tutmalı ve “Terör örgütünün baskısı kalkarsa acaba kaç kişi bize oy verir?” hesabını mutlaka yapmalıdır! Demek istediğimiz şu: HDP’nin Doğu ve Güneydoğu’da alacağı oylar gönüllü olarak verilecek oylar değil! Bu oylar, “Belaya bulaşmayayım ya da durduk yerde başımı belaya sokmayayım” mantığı ile verilen oylar!

Yani terör örgütünün baskısının bittiği anda hemen geri çekilecek oylar!

Bunlara “emanet oylar” gözü ile bakmak mümkün!

Yani HDP yönetimi yaptırdığı anketlerin sonuçlarını doğru okumalı ve “Doğu’da oylarımız artıyor” diye kendi kendisini boş yere avutmamalıdır!

Bölgede aleyhlerinde oluşmakta olan infiali görmezden ya da duymazdan gelmelerinin kendilerine sağlayacağı bir artı puan olamaz!

Böylesine hayali gerekçelerle avunmak “züğürt tesellisinden” başka bir şey değil!  HDP sadece Batı’da ve metropollerde değil Doğu ve Güneydoğu’da da önemli ölçüde kayba uğramıştır!

Şimdi terör örgütünün baskısı yüzünden görünmeyen bu kayıp, dayatma ortadan kalktığı anda açıkça görülecektir! Bizden söylemesi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi