Orhan Akalın

Orhan Akalın

İmam Hatip’te şampanyaya sessiz kalmak!

İmam Hatip’te şampanyaya sessiz kalmak!

Ayrıntıları habervaktim.com’da yer alan haberden takip edebilirsiniz. Yayınlanan fotoğraf her şeyi anlatıyor aslında. “Sözün bittiği yerdeyiz” desek abartmış olmayız. O fotoğraf karesi gerçek değil bir kabus olmalı. Çıldırmamak elde değil. Aman Allah’ım biz nasıl bu hale geldik? Şu hayır mübarek günde insanın beynine kan sıçrıyor.
90’lı yıllarda “Refah gelecek zulüm bitecek?” diye hançeremizi yırtarcasına slogan atardık. Türkiye’nin içinde bulunduğu manevi atmosfere olan itirazımızdandı o haykırışlar. İslam’ın son kalesi, her santimetrekaresi şehit kanıyla sulanan Türkiye’ye konduramazdık gayri ahlaki davranışları. Ama gelin Allah aşkına o günlerle bugünlerin geniş bir mukayesesini  ve muhasebesini yapalım. Tamam bazı okullarda başörtüsü garabetinden ötürü dram vardı. Ama başını örten bacımızın her birisi de Nene Hatun gibiydi. Bugün konserlerde boy gösterip sevgilisinin omuzlarına çıkan süslümanlar gibi değildi onlar.  Değil İmam Hatip, sıradan bir lisenin öğrencisi dahi asla ağzına içki almazdı. Sigara kullanan lise öğrencisine hem mahallesinde, hem de okulunda pek iyi gözle bakılmazdı. Asla harama el uzatılmazdı. Hiç unutamam bir gün bir büyüğümüz okul bahçesine gelip bize sormuştu: “Çocuklar okulunuzun bahçesine sarkan bu meyvelerden neden koparıp da yemiyorsunuz?” diye… Almazdık/alamazdık çünkü okulumuzda bize öğretilenler ve verilen bir şuur vardı.
Nasıl kopartabilirdik bir başkasının meyve ağacından tek bir kaysıyı dahi…
Mezhep imamımız İmam-ı Azam hazretlerinin babası Sabit hazretlerinin dere kenarında abdest alırken ark sularına kapılıp gelen elmayla ilgili kıssasını okuduktan sonra bir başkasının meyvesine nasıl dokunulabilir ki?  
Süleyman Şah Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde şampanya patlatmak ha!..
Hadi o çocuklar cahil diyelim. Peki yöneticiler, okul müdürleri, il-ilçe milli eğitim müdürleri nerede?
Ya muhafazakar gazetelerimiz? Tek satırlık haber değeri yok mu bu fotoğraf karesinin? Yetkilileri samimiyetle uyarmak babından dahi olsa bir satırlık ikaz haberi yapılamaz mıydı?
Fakat yok…
İmam Hatip Lisesi’nde şampanya patlatılmasına sessiz kalanların dertleri anlaşıldı!
Tek gayeleri rantmış. Nasıl olsa kasalarını, keselerini doldurdular.
İslam onlar için sadece istismar için var.
Ama yeter artık!
Kendisi dindar olmayıp da din pazarlayan bu samimiyetsiz, istismarcı bezirganlardan çektiğimiz yeter.
Çekin elinizi artık İslam’ın üzerinden!
Yoksa o İmam Hatip’e adı verilen Süleyman Şah’ın ruhu sizi çarpar!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Orhan Akalın Arşivi