Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kazanmak zorundalar

Kazanmak zorundalar

Galatasaray Süper Lig’de zor bir döneme giriyor. Sarı-Kırmızılılar önce bugün kendi evinde lider Başakşehir’i ağırlayacak sonra milli araya girecek. 14 gün sürecek milli aradan sonra Galatasaray, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye konuk olacak, ardından da Bursaspor’u Türk Telekom Arena’da konuk edecek. 

İşte kasım ayının sonuna kadar oynanacak bu 3 maç Sarı-Kırmızılılar’ın ligdeki kaderini tayin edecek. Çünkü bu üç takım da zirveye oynuyor. 

Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa bu üç maçtan en az kayıpla çıkmak zorunda. 

Başakşehir bu sezon deyim yerindeyse “taş” gibi. Takım oyunu oynuyorlar. Visca, Emre, Mossoro gibi kaliteli ayaklara sahipler. Bu sezon liderlik koltuğunu tapuladılar. Bileklerinin hakkıyla orada oturuyorlar, deplasmanda kalelerinde gol görmediler. İşte Galatasaray böyle bir Başakşehir ile karşılaşacak. Kendi sahasındaki Başakşehir mücadelesini bana göre kazanması şart. Galip geldiği takdirde Galatasaray hem gerçek gücünü gösterecek, hem de Fenerbahçe derbisine moral motivasyonu tavan yapmış şekilde gidecek. 

Galatasaray, Adana deplasmanından Bruma’nın attığı tek gol ve üç puanla döndü ama futbolu sınıfta kaldı. Başakşehir karşısında çok çok iyi olmak zorunda. Özellikle defansta yapılacak en ufacık bir hata bile pahalıya mal olabilir. Çünkü karşısında zor gol yiyen ama kolay atan bir ekip bulacak Sarı-Kırmızılılar. 

G.Saray’da Tolga Ciğerci’nin yokluğu bana göre büyük handikap. Onun yerine büyük ihtimalle De Jong forma giyecek. Böylece De Jong’un da ne kadar doğru bir transfer olup olmadığını da göreceğiz.

Wesley Sneijder’a bu maçta büyük iş düşecek. Hollandalı fazla sola kaçmamalı, Bruma ile Carole’un yollarını kesmemeli. Sneijder, Eren Derdiyok’a öldürücü paslar atmalı ki, Galatasaray sadece Bruma’ya bel bağlamasın. Podolski de bu maçta taşın altına elini koymalı ve sorumluluk almalı. Galatasaray kendi oyununu rakibe kabul ettirebilirse kazanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi