Kemal Belgin

Kemal Belgin

Beklemediğim maç!

Beklemediğim maç!

Trabzonspor, Galatasaray’a karşı kurduğu tuzağa Beşiktaş’ı da kurar ve maçı alır mı diye düşünüyordum... Yani, Ersun Yanal takımı yine topluca topun arkasına geçirterek oyun alanının büyük bölümünü Beşiktaş’a bırakacak, böylece rakibi kalabalıkta dağıtacak ve de hızlı ve iyi top süren elemanlarıyla da kontradan vuracaktı. Buna karşılık da Beşiktaş zorunlu olarak fazla pasla rakibin sahasına yerleşecek, oradan buradan atılan ortalarla ki, bunları Gökhan Gönül de, Adriano da iyi yapardı, Aboubakar, Cenk, hatta oralara girmesi beklenen Oğuzhan’la sonuca gitmeye çalışacaktı. Tabii ki Quaresma’nın işi de kanatlardan adam eksilterek bu icraatı büyütmekti. 
 
Ne mi çıktı Atağa topluca çıkmaya çalışan, rakibin üzerine üzerine giden bir Trabzonspor... Buna karşılık da uzun toplarla derine veya kenarlara oynayarak pozisyon arayan Beşiktaş... Yani beklenilen tam tersine bir oyun gösterisi... 
 
Beşiktaş sakatlıklar nedeniyle sahaya nasıl çıkardı sorusuna ise cevap bulmak o kadar çok zor değildi. Çünkü Oğuzhan, tabii ki Şenol hocaya göre hazırdı ama maçta hiç de öyle olmadığını gördük, Tolgay zaten hazırdı. Ve de kendi saha seyircisi önünde oynama özelliğine dayanılarak hem Cenk, hem de Aboubakar... Trabzonspor ise tek sürprizi dahi olmayan kadro ile sahaya geldi. 
 
Yukarıda da değindiğim gibi yürüyen maçta bir korner taktiği ile Rudolfo kafa golünü yaptı. Ardın da Beşiktaş tehlikeleri derinlik ve en bırakmış Trabzonspor kalesinde üst üste patladı. Sonra da bana göre hakem icadı bir penaltı geldi. Quaresma ile Bero’nun içinde bulunduğu hareketin penaltı ile uzaktan yakından ilgili olamazdı. Ama çalınmıştı bir kere ve gol oldu. Trabzonspor zaten dediğim gibi sanki eski günlerin takımıymış gibi saldırdı. Ve beklediği golü Beşiktaş savunmasının tehnalarında Yusuf’la buldu. Buna benzeri de bir-iki tane olmak üzere kaçırdı. 
 
Maç sonra ne oldu Bir oradan, bir buradan pozisyon zenginliği ile devam etti. Yakalananlar gol olsaydı bu maç kaç kaç biterdi merak ederim doğrusu... Ama yazacaklarım bitmedi. Beşiktaş lehine bir penaltı icat eden hakem Yusuf’un ayağını kıran Quaresma’yı nasıl oyundan atmadı şaşarım doğrusu Şenol hoca Oğuzhan dururken Tolgay’ı nasıl kenara aldı buna da şaşarım... Yusuf oyundan çıktıktan sonra önde oynama alışkanlığı olan futbolcusu yok muydu Trabzonspor’un kulübede Aytaç girdikten sonra Mehmet Ekici bir kenara alınarak oynanır mıydı Maçın sonucu beni hiç ilgilendirmezken bu sorulara cevap bulamadım. Hocalar buldu mu acaba   
 
Milli takım açıklandı değil mi Onu salı günü yazarız, çarşamba okursunuz...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi