Kemal Belgin

Kemal Belgin

Pozisyon fırtınası!

Pozisyon fırtınası!


Galatasaray son iki maçını kazanıp zirveye ortaklık yapmaya başlamıştı. Gaziantepspor ise hocasını göndermiş, küme düşme sınırlarına yaklaşmış, yani krizde idi.
 
İşte böyle bir konumda çıktılar takımlar sahaya... Seyirci bir gün önce meydana gelen faciadan dolayı kırık, moralsiz ama inançlı idi. Sürekli destek verdi polisine. Hatta öylesine ki, futbolcular, her iki takımın da, polislerimizle sarmaş dolaş olarak hainlere en güzel dersi verdiler.
 
Neyse gelelim saha içi futboluna... Gaziantepspor maça sanki kendi sahasında bir ikinci lig takımı ile oynarmış gibi başladı. Yani savunması ile orta alanın arası, orta alanının arası ile de hücum bloğu aralarında ciddi mesafeler bırakıp oynuyorlardı. Öylesine ki, deplasman takımı olarak Gaziantepspor o kadar fazla adamla hücuma kalkıyordu ki, zaman zaman Galatasaray’a karşı bir veya iki adam fazla gözükerek. İşte bunlardan dördünde de çok ciddi pozisyonlar buldular. Bunların bazılarını Muslera çıkarak önledi, bazılarını konuk takımın oyuncuları pas çekimi yanlışı veya son hareket eksikliği ile kaçırdılar.
 
Tam parmak ısırırken, Galatasaray da ustalarıyla kendine sunulan bloklar arası boşlukları değerlendirmeye başladı. Hele hele Bruma ile... Portekizli aldığı her topu rakip savunmanın içine taşırken, konuk kademe telaşı ile büyük boşluklar vermeye başladı. Ve Yasin boş kaleye attı. Artık sahada resmen bir pozisyona girme ve gol kaçırma yarışı başlamıştı.
 
İkinci yarıya dönülürken Linnes soyunma odasında kalmış yerine Sabri girmişti. Derken Yasin’e bir ikram daha geldi boş kaleye, durum 2-0 oldu. Sonra Serdar çıktı, yerine Semih girdi. Gaziantepspor 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen saldırmaya devam etti ve bir de gol buldu. Bu arada ev sahibi de pozisyon  bulup harcamaya devam ediyordu. Eren’in girip Podolski’nin dışarı çıkmasıyla iki takım arasındaki pozisyona girip kaçırma yarışı devam etti. Ve nihayet Yasin direkten dönen Selçuk markalı şahane frikiği boş kaleye bir kere daha atıp maçı bitirdi.
 
Peki, Galatasaray dirilmiş, nihayet ritmini bulmuş mudur Sanmam... Peki, Gaziantepspor ligde kalma savaşını böyle yazlık takım gibi oynayarak kazanabilir mi Sanmam... Ben son yıllarda toplam olarak 15 pozisyondan fazlasının yaşandığı bir ikinci futbol maçı hatırlamıyorum... Tabii ki konuk takımın kalecisinin hakkını da verelim. Ama genç hakem acaba bir kart çıkarma hastalığına mı yakalanmış, bu da sorgulanmalı MHK tarafından...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi