Türkiye 'Yeni Vâdedilmiş Topraklar' mıdır?

Türkiye 'Yeni Vâdedilmiş Topraklar' mıdır?

Türkiye “Yeni Vâdedilmiş Topraklar” mıdır? Anayasa konusunda, bir kanal, Prof. Hasan Köni’yle konuşuyor. Prof. Köni, çok ilginç bir şey söyledi:

“Ortadoğu’da hiçbir ülke, askeri, sivil idarenin arkasına çekemez”. Bu sözler çok dikkate değer bir tesbit ve birçok düğümü çözebilecek nitelikte. Bütün Ortadoğu ve Asya ülkelerini, Pakistan’ı da bu bağlamda düşünün.

Ermeniler diyor ki: “Türkiye 301’i kaldırırsa onunla konuşabiliriz.”

Türkiye’ye gösterilen küstahlıklar dizboyu.

Prof. Manisalı da aynı programda:

“AB’nin istekleriyle yapılan değişmeler Türkiye’yi yavaş yavaş Sevr’e götürmektedir. Anayasa taslağı da bir kilometre taşıdır. Bu bir anayasa değil sivil darbe anayasasıdır. Osmanlı’nın denetim altına alınması sürecindeki gibi, şimdi de TC’yi AB’nin kontrolü altına almak istiyorlar.” dedi.

***

Yazının başlığındaki ürpertici cümleyi de ben bulmadım. Taha Kıvanç bir yabancı gazetede görmüş. Millî Gazete alıntılamış.

Uyuşturucu bağlantılı TBMM milletvekili bir kadın, hapishaneden alınmış milletvekili yapılmış başka bir kadın, fotoğrafları dağda çekilmişe benzeyen PKK üniformalı bir başka kadın, DTP mitingine TBMM arabasıyla giden bir başka milletvekili; uyuşturucu pazarlığı yapmak üzere toplantıya giden bir kayınbiraderin yengesi, yukarda bahsettiğim kadınlardan biri... Araba onun üstüne kayıtlı. İçişleri Bakanlığı diyor ki, arabayı iptal edebilirlermiş. Aman ne büyük ceza!

Birileri seçim kanunumuzu inceleyip ne olup bittiğine dair ordan, bir sonuca varmalı. Varırken de Yüksek Seçim Kurulu’nu sorgulamalı.

Diyarbakır’daki ve İstanbul’daki patlamalar, araba yakmalar gibi inanılmaz işler yapan bu örgüte, dağdan inmesine karşı, iş, aş, cep harçlığı verilecek, öyle mi?

***

Ya yılbaşı günü duyduğumuz o şaşırtıcı, elim kaza nedir? Isparta uçağında kaybettiğimiz fizikçilerimizin sağ kalan bir tanesi, bir genç fizikçi kızımız, dağda kayarken kendisine kasklı biri çarpıyor. Fizikçimiz ağır yaralı.

“Bu memlekette siz bir şey olamazsınız ve siz bu ülkenizi koruyamazsınız” mesajı mı verilmek isteniyor? Siz dünya şampiyonu atlet olamazsınız; Siz, dünya çapında ve stratejik çalışmalar yapan fizikçi olamazsınız. Dünya çapında olunacaksa Sabataist kökenli olunmalıdır. Bize verilen dünya birinciliklerine dikkat edin, ne demek istediğimizi anlarsınız.

Türkiye’nin “yeni vâdedilmiş topraklar olduğu” savına gelince: Bir tek cümleyle cevabım var: Hava alırsınız!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Leke

26 Ağustos 2009 Çarşamba 01:09