Estonya’yı halledemeyenlerin, 220 bin YTL aylık almaya hakkı olama

Estonya’yı halledemeyenlerin, 220 bin YTL aylık almaya hakkı olama

Evet, Cumartesi gecesi İstanbul’da Bosna Hersek’i zar zor geçen Milli Takımımız, Tallinn’de Estonya’yı avlayamadı..
Türkiye adına inanılmaz gollerin beceriksizce kaçırıldığı maçta Estonya’yla 0-0 berabere kaldık..
Fatih Terim, müsabaka sonrası pişkin bir biçimde “Bu yolun gülü de var, dikeni de” diyor!. Bence anlattıkları kurt masalı..
Eğer bir takım maç sonuna kadar attığı 15 şutun bir tanesini bile kaleden içeriye sokamıyorsa, yine futbolcular 6-7 pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalıp karavana çekiyorsa, o takımın ne futbolcularının, ne de teknik heyetinin söyleyecek bir şeyi olamaz!.. Ayrıca hesap vermeleri de gerekir..
Hadi diyelim 3’ü şans, 4’ü talih.. Karşınızda acemi bir takım var, üstelik bu takım kevgire dönmüş! Gelen vurmuş giden vurmuş!.. Belçika 3 çekmiş, Bosna 7 atmış, daha 4-5 gün önce ise İspanya, adamları evlerinde 3’lemiş..
Biz hâlâ daha şansla, gülle, dikenle, kafa buluyoruz..
Bu neticeyle, bana göre bizim grup 2.’liğimiz bile tehlikede..
Neden tehlikede?..
İspanya koptu..
Açtı arayı gidiyor..
Grup 1.’liğini İspanya’dan almak imkânsız gibi..
Biz 2.’yiz ve 8 puanımız var.. Belçika 3., o da 7 puana sahip!..
Ya Bosna Hersek?..
0nun da 6 puanı var..
Bizim hem Bosna’yla, hem de Belçika’yla deplasmanda maçlarımız var..
Ve o maçları kazanacağımız ne kadar garanti?..
Sonuç itibariyle; işler hiç de Terim’in dediği gibi yolunda değil..
Ama bir gerçek varsa, Terim Hoca’nın ekonomik anlamda işleri gıcır!.. Bu yazıyı kaleme aldığımız saatlerde bize ulaşan habere göre, Terim, sözleşmesini 2012’ye kadar uzatacak imzayı atacak!.. Futbol Federasyonu ayrıca Terim’in maaşını 220 bin YTL’ye çıkartıyor!..
Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl, “Avrupa’nın ve ülkemizin gururu Fatih Terim gibi önemli bir teknik direktörle anlaşmanın gururu içindeyiz!.. Terim ile önemli projelerimiz var.. Türk futboluna hayırlı olsun” diyor..
Bizce de hayırlı olsun..
Ne diyebiliriz ki..
İmam bildiğini okuyor.. Cemaat ise ne derse desin!..
Levent Kızıl Bursa’lı ve ünü ülkemiz sınırlarını aşmış olan “Uludağ Gazozlarının” da varislerinden!.. Başka bir deyişle ünlü gazozcu Nuri Erbak’ın torunu!.. Kökten zengin.. Fatih Terim’in maaşını cebinden verse ne iyi olur!..
Ülke insanının büyük çoğunluğu ay sonunu nasıl getirebilirimin hesabını yapadursun, emeklisi, memuru, işçisi, maaş artışı zamanında % 3’le, % 5’le avutulsun, ama Fatih Terim’in maşına % 100 zam yapılsın!..
Allah’tan reva mı bu?..
Kaç kere yazdık!.. Fatih Terim ya da bir başkası, kulüp hocası olsun, ne alırsa alsın, bizi zerre kadar enterese etmez!..
Aragones alıyor, Denizli alıyor, Skibbe’ye, Ersun’a trilyonlar veriliyor, elbette Fatih Terim de alacak.. Ama kulüp hocalığı noktasında!..
Milli Takım gibi “MİLLİ” bir oluşumun başında olan hocanın aldığı ücret, daha mütevazı olmalı.. Milletimizin girdisiyle, uçuk kaçık ara açıklığı olmamalı..
Hülâsa;
220 bin YTL aylığa layık görülenlerin dünya futbol arenasında Estonya gibi 3. sınıf bir takım önünde puan kaybetmemeleri gerekir..
Güya bugün Estonya-Türkiye maçında gördüklerimizi yazacaktık..
Katı defans yapan, üç pası bir araya getiremeyen, acemi bir ekibi halledemeyen takımın nesini anlatayım?..
Fatih Terim anlatsın!..
Daha heyecanlı olur..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi