Prof. Dr. Numan Kurtulmuş.. MÜSİAD’ın ziyaretleri... İnsanlık yeme

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş.. MÜSİAD’ın ziyaretleri... İnsanlık yeme

Hafta sonu Saadet Partisi'nin Kongresi var.. Bu kongrede yeni genel başkan belirlenecek.. Ve bu genel başkan eğer bir son dakika sürprizi olmazsa belli..
Prof. Dr. Numan Kurtulmuş..
Bildiniz gibi, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, bir süre önce siyaseti bırakacağını açıklamıştı.. Bunun üzerine de partinin çeşitli birimlerinden oluşan Yüksek İstişare Kurulu, teşkilatlarda nabız yoklamaya başladı.. 300'den fazla toplantı yapan kurul, Prof. Numan Kurtulmuş ismi üzerinde karar kıldı.. Kararı Kutan açıkladı; “Yüksek İstişare Kurulu olarak kongre delegelerimize Sayın Kurtulmuş'u tavsiye ediyoruz.. Karar onlarındır..”
Bu sözlerin anlamı nedir?.. Saadet Partisi'nin yeni genel başkanı Numan Kurtulmuş olacaktır.. Bizce de hayırlı olsun!..
Prof. Kurtulmuş’u yıllardır tanırım.. Babası, Fatih’imizde, vakıf ve hayır kuruluşlarına önemli hizmetler yapmış bir doktor olan rahmetli İsmail Niyazi Kurtulmuş’tur.. İsmail Niyazi Bey aynı zamanda Dolmabahçe Sarayı’nın da doktorluğunu yapmıştır..
Mütevazı bir hayat sürer Numan Hoca!.. Zariftir ve nezaketi hiçbir zaman elden bırakmaz.. Bana göre Saadet Partisi'nin başkanı olmayı daha da önceden hak etmişti.. Ama siyaset işte.. Büyüklerden icazet almak kolay iş değil..
Numan Beyin partinin başına geçmesinin Saadet camiasını hareketlendireceği kesin!.. Yine Numan Beyin başkanlığı, AK Parti iktidarını da dikkate sevk edecektir.. AK Parti bazı meselelerde iyi işlere imza attı fakat bazı durumlarda da denetlenmesi gerekir.. Kimse, ya da hiçbir kurum layüsel değil çünkü.. Ülkede doğru dürüst muhalefet yok.. MHP başkanı Bahçeli’nin halka inememesi ve milletle aynı dili konuşamaması yüzünden sıkıntılı.. Bazı MHP’li dostlarımız, “ne yapsak ne etsek, başkanımıza bir dürüm bile yediremiyoruz” diye dert yanıyorlar..
CHP’de ise durum daha da vahim!.. Deniz Baykal, Tayyip Erdoğan’ın tek kelimeyle şansı.. Pek çok AK Partilinin “Allah, her iktidara Baykal gibi bir muhalefet lideri versin” dediğini biliyorum.. Bence de Baykal, Tayyip Bey’in talihi..
Böyle bir Türkiye’de, genç ve milletçe benimsenen bir başkanın devreye girmesi, Saadet Partisi'nin gitgide inen trendini yükseltebilir..
Değerli okuyucularım; sadece dünya değil Türkiyemiz de değişti.. “Milletimiz artık, genç, atik, dinamik, her platformda halkın içinde olan, konsere, maça giden, çarşıda pazarda dolaşan, kısacası kendisiyle entegre olan siyasetçiler istiyor..” Yaşını başını almış siyasilere de ihtiyaç var.. 0nlara danışılır ve elbette onların da tecrübelerinden istifade edilir.. Ancak kimse kusura bakmasın, ateş gibi gençler dururken hâlâ daha koltuğa yapışmak, olsa olsa milletin sabrını zorlamaktır, asabını bozmaktır..
Netice-i kelam;
Saadet Partisi'ni tebrik etmek istiyorum.. Geç de kalınsa doğru olarak suyu mecrasına akıttılar..
Numan Beyi de şimdiden kutluyorum..
İnanıyorum ki Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Türk siyasetine kalite ve seviye getirecektir..
¥
KURUMSAL İLİŞKİLER KOMİSYONU ÇALIŞIYOR..
Ülkemizin ekonomik anlamda sıçraması için önemli projeksiyonlara imza atan MÜSİAD’ın pek çok komisyonları var.. Bu komisyonların hemen hepsi sık sık toplanırlar, kendi branşlarında dosyalar hazırlayıp Bakanların da içinde olduğu yerlere ulaştırırlar projelerini..
Bu komisyonlardan bir tanesi de başkanlığını işadamı Sadık Saruhan’ın yaptığı Kurumsal İlişkiler Komisyonu..
Bu komisyon MÜSİAD’ın tanıtım yüzü.. Üyeleri oldukça faal kişiler.. Bendenizin de içinde bulunduğu bu komisyon, Eyüp Akdağ, Eyüp Akbal, 0nur Soysal, Alican Cebeci, Hüseyin Bayraktar, Coşkun Topaloğlu, Bülent Karaman, Alper Esen, Mahmut Asmalı, Şükrü Başar, Ümmet Alaca, Selami Yaşık, Av. Kerim Altıntaş, Bülent Atalar, Nihat Eren ve koordinatör Abdullah Tuğlu’dan oluşuyor..
Komisyon on beş günde bir toplanıyor ve önceden belirlenen kurum ve şirketler ziyaret ediliyor.. Geçtiğimiz günlerde de Ekrem Görçeker’in sahibi olduğu BİKA 0tomotiv’e, Eriş Un’un sahibi Mustafa Eriş’e ve Aydınlı Giyime gidildi.. Bu tür ziyaretlerde başarı öykülerine de şahit oluyorsunuz..
Aydınlı Giyim’in Büyükçekmece’deki tesislerine gittiğimizde gözümün önüne Fatih-Fevzipaşa Caddesi’ndeki 70’li yılların başında kurulan, bizim de alışveriş yaptığımız Mustafa Kavurmacı ve kardeşlerinin nostaljik Aydınlı Mağazası geldi.. 0 yıllarda mağazada görevli olan Abdülkadir Baysan karşımıza Aydınlı Giyimin İcra Kurulu Üyesi olarak çıktı.. Hey gidi günler.. Ziyaretimizde Mustafa Kavurmacı’yı ne yazık ki göremedik!.. Toplantısı olduğunu söylediler.. Halbuki biz heyet olarak Mustafa Bey’i görmek için gitmiştik..
Evet, MÜSİAD’ın temsil kabiliyeti yüksek bu komisyonu gerçekten güzel işler yapıyor..
Sadık Saruhan ve üye arkadaşları kutluyorum..
¥
İNSANLIK YEMEĞİNİN TARİFİ..
Şimdi size güzel bir yemek tarifi yapayım.. En güzel yemeği üst üste üç kere yiyemezsiniz.. Bıkarsınız çünkü.. Ancak bu tarifini vereceğim yemekten hiçbir zaman bıkılmayacağına inanıyorum...
Kullanılacak malzemeler; Bir ölçek selam (Mümkünse gönülden olsun).. İki ölçek hal hatır.. Birazcık ilgi.. Bir tutam anlayış.. Bir çay kaşığı tebessüm.. Normal ölçüde nezaket.. Bir tatlı kaşığı tolerans..
Malzemeyi temin edeceğiniz yer, iç dünyanız..
Yapımı; Malzemeleri yıkamanıza gerek yok, tertemizdir.. Gönül teknenizde yavaşça karıştırınız.. Kokusu her yanınıza sinince de duygu şerbetini ilave ediniz.. Meydana gelen karışımı hayal tabağının üzerine yavaşça boşaltınız.. Üzerini sevgi marmelatı ile süsleyiniz.. Birkaç parça da gökkuşağının renginden serpiştiriniz..
Gün boyu, hatta ömür müddetince yiyiniz.. Sadece kendiniz değil, herkes yesin, herkese veriniz..
Sevgili dostlar; bu öyle bir yemek ki paylaşıldıkça çoğalır..
Afiyet olsun..


Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi