İkisine de başarılar..

İkisine de başarılar..

Bugün ve yarın takımlarımızı zorlu sınavlar bekliyor Avrupa kulvarında... Fenerbahçe bu gece İngiltere’de Arsenal karşısına çıkıyor.
Arsenal’in 3 as futbolcusunun sakat olması, Fener’in bence şansı... Adebayor, Walcott ve Sagnol. Üçü de bir maçı alabilecek kapasitede futbolcular... Adebayor ve Walcott, İstanbul’da Fenerbahçe’yi hırpalayan isimlerdi. Sagnol da hızlı ve onlardan aşağı olmayan bir kanat adamı. Hepsi iyi hoş da, Fenerbahçe kendisi için avantaj gibi gözüken bu durumu lehine çevirebilir mi?..
İşte orası meçhul... Geçen yıl Avrupa’da fırtına gibi esen Fener olsa hadi bir derece deriz ve ümitleniriz, ancak teneke görünümlü defansıyla bir kere kafadan umutsuzluğa sevkediyor Fenerbahçe!.. Üstüne üstlük Alex’in sakatlığından dolayı oynamayacak olması da Fener’in dezavantajı... Evet, Alex de Souza koşmuyor, presten etkileniyor ama topu koşturan adam!.. Atacağı ani bir kontra top, bir anda Fener’e gol kazandırabilir. Aslında Alex sadece asist uzmanı da değil... İyi bir golcü de!.. Ve oynadığı yıllar içinde de 300 golü bulan futbolculardan!.. Fener’de sadece 101 gole ulaştı. “Globesporte” futbol sitesinin verilerine göre, Palmeiras’ta 78, Cruzerio’da 64, Coritiba’da 32, Flamengo’da 3 ve Parma’da 2 gole imza atmış... Milli Takım’da ise 20 gol kaydetmiş... Emre’nin de sakat oluşu sebebiyle Londra’ya götürülmediğini nazarı itibare alırsak, Aragones bakalım “oyun kurucu” olarak kimi görevlendirecek?.. Şu anki fotoğrafa bakıldığında bu işe en yatkın isim olarak Deivid’i söyleyebiliriz... Ancak onun da sakatlığından kendisini zihin olarak kurtaramaması, işi yokuşa sokuyor...
Halbuki formda bir Deivid, Alex’in rolünü üstlenebilir...
Netice itibariyle, Arsenal maçını Fener açısından “tamam mı, devam mı” olarak görüyoruz.
Eğer Fenerbahçe “devam” diyorsa, mutlaka hızlı ve presi doksan dakikaya yayan bir oyun planını benimsemelidir.
Aksi takdirde, eksik Arsenal önünde bile hüsrana uğrayabilir...

Yarın da Galatasaray çıkıyor Avrupa kantarına...
Rakip Benfica... Portekiz’in klas takımlarından!..
Bir zamanlar gerçekten Avrupa’yı titreten bir takımdı Benfica... Eusebio, Torres, Coluna, Augusto, Jacinto ve kaleci Costa Parreira’yla yenmediği takım bırakmamışlardı. Özellikle “kara panter Eusebio..”
Şimdi ise eski hatıralarıyla yaşıyor Benfica!.. Ama yine de ihmale gelmez!.. Futbol kültürü var çünkü!.. En kuvvetli bölgeleri defansları... Benfica’yı en iyi bilen Galatasaray’lı Fernando Meira.. 2000-2001 yıllarında Benfica formasını giymiş olan Meira’yı, arkadaşları iyice dinlemeli... Galatasaray’ın en zayıf tarafı şu anki görüntüsüyle defansı... Son Gaziantepspor maçında oldukça sıkıntılı anlar yaşadı kaleci De Sanctis!.. Gaziantep forvetleri o gece etkisiz oldular, ancak Benfica forvetleri ünlü Luz stadında Gaziantepliler kadar hovarda olmayabilirler!.. Hülâsa; Galatasaray’ın işi zor, ancak maçtan başı dik ayrılması imkânsız değil... Başarılar diliyoruz Galatasaray’a!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi