Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Krizi soğana bağlayanlar!

Krizi soğana bağlayanlar!

AKP’nin komplo teoricileri krizi çuval çuval soğana bağlamaya çalışırken en çarpıcı cevabı Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli verdi.

Tarım ve Orman Bakanı soğanda büyük bir kriz olmadığının altını çizdikten sonra krizi soğana bağlamak isteyenlerin evhamlarını gidermek için fırsatçıların takip edildiğini söylüyor.

Evet, ekonominin dizginlerini ellerinden kaçırdıklarından içine girilen kötü gidişatı bir yerlere fatura etmeye çalışan AKP’nin komplo teoricileri uzun süredir kafayı soğan üreticilerine takmış durumdalar.

Soğan üreticilerinin depolarını basıp ardından da onları stok yapıp fiyatları arttırmakla suçlayarak vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıp duruyorlar.

Yandaş medya da bu komplo teorisyenlerine destek vermekten geri kalmayarak ekonomideki kötü gidişatın bütün faturasını soğan üreticisine kesmeye çabalıyor.

Aslında bütün kötülüklerin ana kaynağı soğan üreticisiymiş gibi gösteriliyor ve ekonomideki kötü gidişat gözlerden saklanmaya çalışılıyor.

Yandaş medya gözleri soğan üreticisine çevirtirken ekonominin bütün sektörlerinde topyekûn bir sıkıntı yaşanıyor. Artık her gün bir sektörden konkordato ilanı duymaya alıştık.

Konkordato ilan edenler öyle sıradan şirketler değil belki de ekonominin en baba kuruluşları kendilerini düze çıkarmakta zorlanıyorlar.

Ayakkabıcalar, tekstilciler, inşaatçılar, turizmciler, yolcu taşımacıları konkordato ilanı için adeta sıraya girmiş gibiler. Konkordato ilanlarının bir sektörle sınırlı kalmayıp bütün sektörlere sirayet etmesi ekonomideki gidişatın kaygı verici boyutunu gözler önüne sermiyor mu?

Seriyor elbette!

Yeni yapılmakta olan Çamlıca Camisi’nin yapımcıları ya da Marmaray ve TCDD’ye vagon imal eden firmaların konkordato talebi ile karşımıza çıkmaları yaşanan sıkıntıyı tüm boyutları ile gözler önüne seriyor.

Peki, ekonomimiz böyle bir darboğazdan geçerken yandaş medya ne yapıyor? Kuşkusuz iktidara uyarı görevini yapmak yerine dikkatleri başka noktalara çekme yarışına giriyor.

Ve sabah akşam suni bir soğan krizi ile yatıp kalkıyorlar.

Sonunda Tarım ve Orman Bakanı daha fazla dayanamayıp soğanda büyük bir kriz olmadığını belirtme ihtiyacını duyuyor. Evet, soğanda büyük bir kriz yok ama sanki böyle bir kriz varmış gibi kollarını sıvamış bir yığın yandaş var. Krizi soğana bağlayıp kurtulmaya çalışıyorlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi