Trabzon boş kale oynuyor!..

Trabzon boş kale oynuyor!..

Trabzonspor’un kaleciden yana şansı yok.. Şenol Güneş’ten sonra kalesini doldurabilecek yetenekte bir kaleciyi bulamadı Trabzon takımı..
Geçen seneler Brezilyalı Jefferson’u kalesine geçiren Trabzonspor, Brezilyalı kaleciden memnun kalmadı..
Zaman zaman Ahmet Şahin’e yer verildi kalede.. O da istenilen performansı gösteremedi.. Ardından bir diğer yerli malı olan Tolga geçti Trabzon kalesine, hatta Milli Takıma bile çağırıldı; ancak doğru dürüst forma giyemedi.. Trabzon kalesinde hatalı maçlar çıkardı..
Hele İstanbul’daki Galatasaray maçındaki hataları.. Ardından da elinden sakatlandı..
Ve bu sezon bir ümit neticesi Tony Sylva isimli Senegalli bir kaleci bulunup getirildi.. “Şöyle kaplan, böyle panter” dendi ve “Trabzonspor yönetimi aradığı kaleciyi sonunda buldu” diye de hava basıldı..
Evet, Bordo-Mavililer, uzun arayışların ve belki de 8-10 kaleciyle görüşmeler yapılmasının neticesinde Fransa'nın Lille takımında forma giyen 33 yaşında ve 1.85 santimetre boyundaki Senegalli kaleci Tony Sylva'yla anlaştı.. Tony Slyva, Avrupa’nın en iyi 10 kalecisi arasında gösteriliyormuş.. Aynı zamanda da Senegal Milli Takımı’nın da kalecisiymiş..
Biz de herkes gibi Slyva’yı merak ettik.. Ve ilk defa bu kaleciyi Beşiktaş’la oynanan kupa maçında seyretttik.. Baktık ki Slyva’nın kalecilikle filan alakası yok!.. Ya Slyva diye yoldan geçen birini seyrettik, ya da kim alıp getirmişse yazık etmiş Trabzonspor’un paralarına!..
Hadi biz yine bu adamın kaleci olduğunu kabul edelim ve de beklemeyle geçelim.. İyi hoş ama Beşiktaş müsabakasında öyle matrak 2 gol yedi ki; inanın o topları, yaşı 15 olan ve mahalle maçlarında kalede oynayan çocuk bile kurtarır.. Hele de ikinci gol!..
Neyse, belki Sylva, Trabzon’a, önünde oynayan defans elemanlarına alışamadı diyelim ve biraz bekleyelim..
Evet isterseniz biraz süre verelim.. Şu anki görüntü bozuk gibi görünse de sabır gerek.. Kartvizitinde iyi kaleci yazıyor diyenler de var..
Lille’de oynarken Manchester United karşısında bol kurtarışlı harika bir maça imza attığını söyleyenler de var. O yüzden bekleyelim diyorum..
Tabiî Trabzonspor’un ve Trabzonlu taraftarların ne kadar beklemeye tahammülü var?.. İşte onu bilemiyorum!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi